SKRNAVLJENJE GROBOVA: Vandali mrtvima "iskopali" oči!

Slučaj je prijavljen policiji, što je za “Alo” potvrdila i Vesna Radomirović, poznatija kao Vesna Proročica iz Sarajeva koja ima kuću u ovom sremskom mestu.

- I mojoj pokojnoj baki Ljubici Radomirović su oskrnavili sliku na spomeniku, tako što su razbili deo spomenika na kojem joj nos. Takođe su razbijene još dve slike živih žena iz moje bivše ulice. Ogorčena sam na što je oskrnavljen grob moje pokojne bake, koja je bila jedna moralna i poštena žena. Moja majka Mira je slučaj prijavila policiji i očekujem da se uhvati počinioce – izjavila je za “Alo!” Vesna Proročica, koja je poznata po svojim vidovnjačkim sposobnostima.

Vesna kaže da je slučaj otkrila pre desetak dana, kada je došla iz Grčke, i otišla da poseti grobove svojih najbližih.

- Stalno govorimo o tome kako nam drugi skrnave grobove, a evo, vidite, šta se dešava u ovom mirnom sremskom mestu. Ovo je strašno! Nepisano je pravilo i verovanje da ako neko oskrnavi nečiji grob da će mu sedam kolena, ni krivo ni dužno, ispaštati zbog toga. Ja sam vizionar i znam da je to uradila jedna muška osoba, ali moje vizije nisu validne, pa očekujem da policija radi svoj posao. Znam sigurno da je to namerno urađeno i da to nisu uradila deca
– rekla za Vesna Proročica.

Vandali su do neprepoznatljivosti razbili i deo spomenika na kojem je slika Milojke Mijailović (75), koja živi u Proleterskoj ulici 11 u Pećincima. Zanimljivo je da nisu dirali fotografiju njenog pokojnog supruga, karatiste Dragana Petkovića.

- To je strašno. Ne znam ko bi to mogao da učini. Evo plačem svaki dan – žali se Milojka Mijailović, prenosi “Alo”.

Kako “Alo!” saznaje, na lokalnom groblju se okupljaju narkomani, a nađeni su i špricevi, pa istraga ide i u tom pravcu.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još