U čemu je tajna fantastične Viktorije Bekam?

„Nasmejala se ledena kraljica koja se nikada ne smeje“… „Konačno je obukla šarene boje“… „Ispala joj je vena na stopalu“… samo su neki od naslova medija širom sveta koji svakodnevno pune novine dokazujući da Viktorija Bekam ne može ni da trepne, a da se ceo svet ne uzdrma.

Kako li je ova devojka o kojoj su nekada prečesto pravili šale tokom dvadeset godina egzistiranja na medijskom nebu postala žena za divljenje? Možda još važnije pitanje - kako je uspela da za sve ove godine sačuva Bekama?

Da li je tajna u tome što nikada nije tvrdila da je najbolja pevačica, modni dizajner i supruga? Nije poput, recimo, Kim Kardašijan dokazivala svoju vrednost po svaku cenu. Viktorija je jednostavno konstantno ulagala u sebe bez obzira na to što to nije morala: „Šta god da radim, dajem se 110 odsto. Znam svoje granice. Šta umem, a šta ne.“

Nisu je pogađale tvrdnje da je loša u krevetu, očajna domaćica, nefleksibilna, dosadna, da nikada ne jede, ne igra se sa decom, da je Bekam vara i da nosi naočare da ne bi nekoga ubila ledenim pogledom. Smejala se u sebi, dok je uspeh neprestano rastao.

(old_image)

Mistifikacija je učinila svoje. U svim tim godinama pravila je specifičnu medijsku sliku. Uspela je i da, kada joj ona nije bila po meri, okrene u svoju korist. Ali koja je njena uloga zapravo? „Bekamova uloga je da izgleda dobro, a moja da budem zabavna. Mada mu stalno govorim da lepota bledi.”
Možete li da poverujete da je ona zabavna? Hm, gotovo kao ni u to da će Bekamova lepota izbledeti.

I dok ona ispod sebe poseduje modnu industriju, divljenje, moć, slavu, porodicu, ljubav, šta mislite, šta za 40. rođendan pokloniti ženi koja ima sve. Dejvid joj je poklonio narukvicu vrednu 60.000 evra. I tako se bajka nastavlja.

Život pre Dejvida
- Film Fame podstakao je njenu želju za slavom dok je još bila devojčica.
- Jednom nedeljno radila je u robnoj kući na odseku za parfeme. Bila je zadužena za njihovo brojanje.
- Nadimak Posh (snob) zaradila je u srednjoj školi, pošto ju je tata na časove dovozio u rols rojsu.
- Čak 600 devojaka bilo je na audiciji za grupu Spice Girls. Ona je izvela Mein Hein iz mjuzikla Cabare.
- Da bi ušla u Spajsice otkačila je bend Peruasion u kojem je bila sa još dve devojke i dva momka.
- Spice Girls počele su 1994. Zvanično su postojale 13 godina. Za to vreme objavile su četiri albuma, dobile 42 nagrade, prodale više od 75 miliona diskova širom sveta. Wannabe album postao je najprodavaniji britanski debi album u Americi koji je zasenio čak i čuvene Bitlse.
- Iako je svaka devojka u tim vremenima želela da bude Spajsica jer su momci ludeli za njima, Viktorija je izjavila da niko nije želeo da se zabavlja sa njom i da joj muškarci nisu prilazili.

Bekamovi osvajaju
- Viktorija i Bekam su se upoznali 1997. na humanitarnoj fudbalskoj utakmici. Verili su se godinu dana kasnije. Tada se poslednji put nasmejala pred kamerama. Verenički prsten koštao je 170.000 dolara.
- Posle rođenja njihovog prvog sina usledilo je venčanje teško više od pola miliona evra, ali i njena operacija nosa koja joj je znatno poboljšala izgled, a priznala ju je tek nekoliko godina kasnije.
- Viktorija Bekama zove Goldenballs (Zlatna lopta)
- Bekamovi, kao par, trenutno vrede 200 miliona evra. Dnevno zarade više od 100.000 evra. Samo njihov vozni park košta 612.000 evra.
- Viktorija mu i danas na privatnim okupljanjima sedi u krilu i ne stide se da pokažu emocije koje traju.

(old_image)

Visoka moda
- Prvu kolekciju predstavila je 2009.
- Dve godine kasnije, predstavila je kolekciju koja je procenjena na 1,5 miliona evra.
- U martu prošle godine pokrenula je sajt za prodaju.
- U jesen ove godine očekuje se otvaranje njene radnje u Londonu.
- Mnoge poznate žene nose njene haljine: Kejt Vinslet, En Hatavej, Dru Barimor, Gvinet Paltrou, Eva Longorija, Dženifer Lopez, Džesika Bil, Kim Kardašijan…

24sata

Pogledajte još