Kristijan seje strah u Zadru: "Najokoreliji srpski kriminalac letuje u našem gradu!"

- To ne bi bilo zabrinjavajuće da ne postoji sumnja kako je Golubović činio ratne zločine ili imao saznanja o istima, budući da je sam izjavio da je boravio u Erdutu, a poznato je šta se tamo dogodilo i da su Arkanovi tigrovi činili zločine na tom prostoru. Kako je očito da naša policija nema saznanja ili volje u rasvetljavanju zločina i privođenju ratnih zločinaca, postavljam pitanje zašto takvu osobu niko nije proverio na graničnom prelazu i kako je moguće da potencijalni četnik i svetski kriminalac šeta zadarskim ulicama – javlja nam jedan od stanovnika Zadra.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Goluboviću je još pre pet godina uskratilo ulazak u Hrvatsku zbog sigurnosnih razloga. "Ludi Kristijan" tada je trebao sarađivati na priredbi slobodne borbe “Millenium Fighting Challenge” u Splitu. Ipak, policija je za medije kazala sledeće:

"Prema članku 34., stavka 1., Zakona o strancima procenjeno je i odlučeno da se Kristijanu Goluboviću odbije ulazak u Hrvatsku jer predstavlja opasnost za javni poredak, nacionalnu sigurnost ili javno zdravlje".

Odluci da mu se odbije ulazak u Hrvatsku potpomogle su i njegove izjave u Slobodnoj Dalmaciji gde je kazao da je pucao u stotinu ljudi, te da ima još onih koji ga žele mrtvog.

"Neka mi daju jedan dobar razlog zašto ne smem u Hrvatsku i sve ću da ih ljubim u dupe. Nemam ništa protiv hrvatskog naroda, ali nemojte se hvaliti demokratijom kad niste demokratska zemlja. Svaka vam čast što ste toliki ekstremisti. Propagiram nenasilje, zaboravimo što je bilo nekad. Nisam ja nikakav arkanovac niti sam učestvovao u ratu. Nisam četnik", izjavljivao je 2009. godine Kristijan Golubović koji je, eto, ove godine bez ikakvih problema doputovao u Zadar.

dnevno.hr

Pogledajte još