Podignuta optužnica protiv Džamba, lažnog heroja Obrenovca

Optužnica je podignuta jer je vanrednu situaciju od poplava iskoristio za prevaru. Tužilaštvo je predložilo da se Nedeljkoviću produži pritvor.

Nedeljković se optužnicom tereti za krivično delo prevara, navodi se u saopštenju Republičkog javnog tužilaštva.

On je, kako se navodi, preko medija saopštavao lažne činjenice da su mu tokom poplava u Obrenovcu utopljeni dete i žena, iako je znao da nema ženu i dete.

Tako je doveo u zabludu izvesnog Borisava iz Maglaja da mu na štetu svoje imovine preda 30.000 dinara.

Tužilastvo je stavilo predlog da se Nedeljkoviću produži pritvor.

Nedeljković je danima bio u medijima predstavljan kao spasilac ugroženih sugrađana koji je i sam pretrpeo tragediju, što se ispostavilo kao laž.

Portal "Telegraf" ranije je preneo da je na saslušanju kog tužioca priznao da je celu svoju priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio iz očaja.

"Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio potrošio sam na kupovinu garderobe. Oni koji su me prepoznavali iz medija su mi davali novac na ruke", rekao je Nedeljaković.

Do sada je utvrđeno da je ovaj osumnjičeni poreklom s Kosova, a da je u Obrenovac stigao 1999. za vreme bombardovanja, kada je imao 11 godina. Nema lična dokumenta i nema ga u policijskoj evidenciji.

Izvor:mondo

Pogledajte još