Stotine lampiona na nebu iznad 25. maja u slavu AFIRMAcije kreativnosti

Brojne poznate ličnosti iz našeg javnog života su bile u prilici da razgovaraju sa Luišom Silvom Dijašom, šefom kreativnog odeljenja za evropsko tržište u jednoj od najvećih svetskih mreža reklamnih agencija “Foot, Cone, Belding” (FCB). Takođe, zabavi na koju su brojni gosti dolazili neformalno i kreativno odeveni, prisustvovao je i Sebastijen Dekle, predsednik FCB Global za internacionalna tržišta.

Pored srdačnog razgovora o kreativnim idejama koje svetu u svakom trenutku mogu doneti nešto novo, lajtmotiv dobre zabave je bio široki spektar boja koje od marta ove godine čine logotip svih članica FCB mreže. Kako se tokom večeri moglo čuti, različite boje u novom vizuelnom identitetu simbolizuju snažne lokalne boje svih 150 agencija širom sveta koje čine FCB mrežu reklamnih agencija.

(old_image)
Dejan Nedić, FCB Afirma i Jasna Vukliš, Direktorka predskolske ustanove „Dečji dani“

Uz dobru muziku, gosti su čaše uvis podizali i za inicijativu koju je FCB AFIRMA pokrenula da podstakne razvoj kreativnosti kod najmlađih. Zahvaljujući njima, vrtići na opštini Stari grad dobili su specijalnu peć za pečenje gline u najrazličitijim bojama, šarenu glinu i nadstrešnice za dečije radionice na otvorenom, pa će tako mališani imati svu slobodu da pomoću gline afirmišu svoje kreativne ideje. Takođe, ova agencija je deci bez roditeljskog staranja u Domu za decu i omladinu “Drinka Pavlović” poklonila pijanino.

Na kraju večeri, nebo iznad keja na Dorćolu je bilo prošarano stotinama lampiona najrazličitijih boja koji su simbolično pušteni da oslobode kreativno razmišljanje i ohrabre ljude da odaberu boje od kojih će njihov svet biti sačinjen.

Pogledajte još