ZA NJEGOV OSMEH: Top 7 načina da motivišete partnera

1. Utvrdite uzrok
Najpre bi trebalo da znate zbog čega je vaš muškarac neraspoložen. Da li ima problema na poslu? Da li je izgubio posao i nikako mu ne polazi za rukom da pronađe novi? Razgovarajte sa njim i saznajte šta ga muči.

2. Podsetite ga na prošlost
Svako je u prošlosti bio uspešan u nečemu. Vaš zadatak je da se prisetite u kojoj oblasti je vaš partner briljirao, i da mu do detalja prepričate tu situaciju. Podsetite ga kako niste zaboravili njegove uspehe, to će mu dati snagu da pokuša da ih ponovi i da ih premaši, piše Allwomenstalk.com

3. Korak po korak
Ukoliko vaš partner želi da ostvari veliki cilj i uplašen je da neće uspeti u tome, podsetite ga na rešenje one dečje pitalice: „Kako ćeš pojesti slona? Zalogaj po zalogaj.“ Ponekad nam se velike stvari čine nemogućim i zbog toga odustajemo od njihove realizacije. Možda i vaš muškarac ima taj problem?
Pročitajte šta ne smete da skrivate jedno od drugog!

4. Ne pritiskajte ga
Svaki agresivniji nastup pema osobi koja se nalazi pred novim zadatkom, a koja je uplašena i demotivisana, deluje kao hladan tuš. Nemojte svom partneru postavljati rokove i terati ga da sve uradi sad i odmah. Budite stpljivi i pružite mu podršku.

5. Umereno ga hvalite
Podsticaj i podrška su dobar vetar u leđa, ali ako preterano hvalite svog partnera, postoji mogućnost da on nikada ne ostvari sve ono što može. Slušajući vaše hvalospeve iz dana u dan, postoji opasnost da se uljuljka i „spava na lovorikama“. Dozvolite mu da iskaže sve svoje potencijale i kapacitete.
Uradite test i saznajte šta vas motiviše u životu!

6. Nagradite ga s vremena na vreme
Možda ovo deluje kao opozitiv prethodnom savetu, ali nije tako. Bitna je dinamika pohvale. Kada vaš partner uspešno obavi jedan deo posla koji ga vodi do cilja, recite mu da ste ponosni na njega i da niste ni sumnjali u njegove mogućnosti. Isto postupite i kada vidite da se približava cilju.

7. Proslavite uspeh
Muškarcima je mnogo važno da budu u centru pažnje, posebno kada urade nešto što im je predstavljalo problem i zadavalo glavobolju. Zajedno sa njim, proslavite uspeh. To će mu biti dodatni dokaz da vam je stalo do njega.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.