Beograđanku kojoj je nestao novac iz sefa opljačako klijent banke

Beogradska policija sumnja da je drugi klijent banke i takođe korisnik privatnog sefa ukrao 57.000 evra od K. T. Obijač je otkriven na osnovu DNK tragova koje je ostavio na obijenom sefu Beograđanke.

"Lopov ima sef u istom trezoru i pljačku je najverovatnije izvršio kada je došao do svog sefa. Nakon što radnik banke doprati klijenta do trezora i drugim ključem otvori sef, u trezoru ga ostavlja samog zbog propisane diskrecije. Pljačka se najverovatnije dogodila u tih nekoliko minuta koliko je taj neko boravio u trezoru nasamo", kaže izvor iz istrage.

Sef broj 330, koji pripada Beograđanki K. M., nalazi se na samom dnu, pa policija pretpostavlja da ga je lopov upravo zbog toga i izabrao.

"Pošto svako nasilno otvaranje za sobom ostavlja vidljive tragove, lopov je izabrao sef koji se nalazi na dnu kako niko sem vlasnika ne bi primetio da je obijen"
, dodaje izvor.

Svoj novac K. M. je poslednji put videla u aprilu. Pljačku je otkrila 19, maja kada je u ekspozituri banke na Bulevaru Mihaila Pupina 111 na Novom Beogradu došla po novac za renoviranje poplavljene kuće u Obrenovcu. Na njeno zaprepašćenje, sef je bio prazan. Umesto deviza, koje je, kako kaže, celog života štedela, našla je samo gumice za tegle.

"U trezor sam ušla s radnikom banke koji je imao drugi ključ. Kada sam ugledala ispražnjen sef, počela sam da vrištim i rekla radniku da zove policiju. Ubrzo je sišla i direktorka banke, koja je objasnila da on za to nema ovlašćenje jer je sef u privatnom vlasništvu"
, ispričala je K. M.

Inspektori MUP-a i forenzičar su obavili uviđaj i saslušali K. M. Na njeno insistiranje, podvrgnuta je i poligrafskom testiranju, koje je prošla.

Inače, iz sefa je ukradeno 55.000 evra, 2.000 dolara i manja suma engleskih funti.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.