Deponija odmah pored bolnice, ali niko nije nadležan

Na oko 300 metara od najužeg centra Gornjeg Milanovca, u blizini bolnice, nalazi se prava deponija na pešačkoj stazi. Građani su problem prijavljivali raznim službama, međutim, neke tvrde da za to nisu nadležne, dok se komunalne inspekcijske službe ne oglašavaju.

Ogorčeni stanari naselja Neškovića pokazuju brdo i dva kanalizaciona šahta kod deponije, od kojih je poklopac jednog godinama prolomljen, a iz drugog se izlivaju fekalije. Pre mesec dana gradske javne službe su pokosile travnjake, ali trava je ostala da truli.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju, Božidar Vučetić, rekao je da košenje travnjaka nije plaćeno jer je nekvalitetno urađeno, dok za polomljene poklopce šahtova i deponiju kaže da su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća.

Sa druge strane, Direktor Komunalnog preduzeća, Rajko Nešković, rekao je da je deponija nastala od sečenja žive ograde na javnoj površini, a da su građani tu počeli da bacaju i drugi otpad, te je problem u nadležnosti preduzeća za izgradnju.

"Za šahtove će izaći ekipe da vide u čemu je problem i to će biti sanirano u najkraćem vremenu jer to je u našoj nadležnosti"
, izjavio je Nešković.

Izvor: Beta

Pogledajte još