OPREZNO S NAJBITNIJIM OBROKOM: Top 4 pogrešna tipa doručka!

1. Preskakanje doručka

Preskakanje doručka nikako nije preporučljivo. Ne zovu uzalud doručak najbitnijim obrokom dana. Prvo što nećete imati dovoljnu količinu energije, drugo- bićete manje skoncentrisani na ono što radite, a treće- prvi obrok nakon preskakanja doručka će vam biti najgori neprijatelj. Sami ćete prokrčiti put do masnih naslaga koje će se ubrzano taložiti, a to nije dobra vest ni za koga.

2.Samo kafa

Ovo je svakodnevna navika većine ljudi. Kafa će vam ubiti glad, ali vašem organizmu neće doneti ništa dobro. Slično je kao i sa preskakanjem doručka. Energije ćete imati manje, a masne naslage će vas stići zbog toga što ćete pregladneti, pa na kraju sesti i častiti sebe obilnim obrokom punim masnoća.

3. Doručak “s nogu”

Doručak “s nogu” ima hranjivu vrijednost i najčešće ga čine ugljeni hidrati, šećer i škrob. Ali, nakon takvog doručka ćete vrlo brzo opet ogladneti, jer je energija koju dobijate mala .

4. Obilan doručak

Ovakav doručak je obično pun hleba, žitarica, suhomesnatih proizvoda koji su puni masti i kalorija, a nakon njega se osećamo kao ponovo spremni za povratak u krevet.

Da biste izbegli problem koje vam donose nezdrave navike, savetujemo vam da dan započnete čašom vode, mlečnim proizvodima, orašastim plodovima, jajima, svežim voćem i povrćem. Učinite nešto dobro za vaš organizam i spasite se suvišnih kalorija. Probajte i napitak koji će vam ubrzati varenje.

Izvor: Dnevno.hr