SENZACIJA NA VIMBLDONU: Kirgios pobedio Nadala

Prava senzacija dogodila se na Vimbldonu, potpuno neočekivano, a tenis je dobio novu zvezdu, Nika Kirgiosa, koji je izbacio Rafaela Nadala u osmini finala sa 7:6(5), 5:7, 7:5(5), 6:3.

Brojni stručnjaci predviđali su da će 19-godišnji, talentovani Australijanac i 144. na svetu ubrzo zablistati, a on se potrudio da to učini na najprestižnijem turniru "belog sporta". Pročitaj i: Šokante scene na Vimbldonu: Ošamućena Serena predala meč

Odigrao je meč karijere i šokirao favorizovanog Španca, ali i brojne zaljubljenike u tenis, a uspeo je i da se poigra protiv takvog šampiona, kome je uzeo poen magičnim potezom poslavši lopticu kroz noge.

Senzaciju je najavio već u prvom setu, od samog početka se hrabro suprotstavio i uzdrmao Nadala, koji je nekako spasao tri brejk lopte, od čega je jedna ujedno bila i set prilika za Australijanca, koji je potom sa 4:0 otvorio taj-brejk i sa 7:5 prvi napravio korak ka pobedi.

Rafa je uspeo da se vrati u meč, iako se opet vodila velika borba i činilo se da će opet morati da odlučuje taj-brejk. I prvi i 144. teniser sveta su uspešno čuvali servis sve do samog finiša drugog seta, da bi Španac napravio brejk u 12. gemu i došao do 7:5 i 1:1.

Slična slika viđena je i u trećem setu, jer su opet bili sigurni na servisu, a Kirgios je pokazao da ima i čelične živce. Na 5:6 je spasao brejk i set loptu za Nadala, a onda opet u taj-brejku, kao u prvom setu, slavio sa 7:5, i došao na korak od senzacije.

Da će šokirati favorizovanog rivala postalo je jasno kada je napravio brejk u trećem gemu, a jakim i preciznim udarcima ga potvrdio za veliko vođstvo od 4:1 u četvrtom setu. Veliki šampion kao što je Rafa borio se do samog kraja i sa nulom je osvojio tek drugi gem u setu, a onda je bilo na Kirgiosu samo da dobije svoja dva servis gema i priredi senzaciju.

Nadal je lako produžio borbu za četvrtfinale, i to sa dva asa, ali je onda bio potpuno nemoćan pred razornim udarcima neverovatnog 19-godišnjaka koji je u transu sa nulom uzeo odlučujući gem za 6:3 i pobedu karijere!

Blic

Pogledajte još