MUŠKARCI SAVETUJU: Sitnice koje će vas na profilnim fotkama učiniti privlačnijim

Najnovije istraživanje je pokazalo da je tri puta veća šansa da će muškarce privući ona žena koja na licu ima šminku, kad su u pitanju profilne fotografije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Na Zoosk dating stranici napravljeno je istraživanje prilikom kojeg su analizirali profile 1.200 žena.

Pokazalo se da je za one žene koje na profilnim fotografijama imaju šminku, uključujući senku, ruž i rumenilo, tri puta verovatnije da će ih muškarci kontaktirati i pozvati na izlazak, za razliku od onih žena koje na fotografijama nisu našminkane.

Većina muških korisnika na spomenutoj stranici najviše preferiraju našminkane oči jer žene koje imaju našminkane oči na profilnim fotografijama dobijaju 139 odsto više poruka od onih koje nemaju našminkane oči.

Na drugom mestu je karmin, odnosno žene koje na fotografijama imaju ruž na usnama jer dobijaju 119 odsto više poruka od onih koje na fotografijama nemaju karmin na usnama.

Obrazi, odnosno rumenilo na obrazima je ne trećem mestu. No, rumenilo na ženskom licu im nije toliko privlačno jer su one žene koje na fotografijama imaju rumenilo na licu dobile samo 24 odsto više poruka od onih koje nemaju rumenilo na fotografijama.

Ipak, postoje i neki važni parametri kad je u pitanju šminka na ženskom licu. Muškarci preferiraju da šminka izgleda 'prirodno'.

Nadalje, od 1.800 muških korisnika na Zoosk dating stranici, koji su učestvovali u istraživanju, njih 66 odsto ne smatra atraktivnim one žene koje na profilnim fotografijama imaju na licu tamnije nijanse šminke.

Isto važi i za crveni karmin. Njih 57 posto otkrili su da im je crveni karmin neprivlačan. Što se tiče kose, čini se da je prirodno uvek atraktivnije. Njih 84 odsto preferira prirodnu boju kose za razliku od onih boja kose koje izgledaju neprirodno.

Izvor: magazin.hr