Top 9 trikova za brzo mršavljenje bez jo-jo efekta!

1. Postanite aktivni...Korak po korak

Ne morate da idete u teretanu i plaćate malo bogatstvo da biste smršali. Pokušajte da postanete aktivni, ali korak po korak. Počnite od blage šetnje, pa krenite u brzo hodanje, a onda, ako primetite da imate više energije, bacite se na trčanje.

2. Idite peške umesto automobilom

Uvek kada ste u prilici idite peške. Ako idete na dalje udaljenosti pa morate da sednete u automobil, parkirajte se malo dalje i prošetajte. Uvek idite stepenicama umesto liftom kada imate priliku.

3. Novi životni stil

Tajna dugoročnog uspeha kad je reč o skidanju kilograma nije samo u promeni jelovnika već i u razvijanju zdravih navika kojih se možete dugoročno i držati. Nakon nekog vremena te navike će vam se ukoreniti i postati uobičajeni deo svakodnevnice.

4. Ne razmišljate o konačnim rezultatima, smanjite ciljeve

Gubitak težine je promena načina života, a ne trka. Razmišljajući o krajnjem cilju može biti zastrašujuće, pogotovo ako imate cilj da izgubite poprilično kilograma. To vas može demotivisati. Zato radije podelite ciljeve. Možete,na primer, imati za cilj skidanje jednog kilograma sedmično.

5. Ne mršavite sami

Istraživanja pokazuju da osobe koje se uključe u neke grupu za mršavljenje lakše istraju u tome.

6. Ne kuvajte samo za sebe

Kuvanje posebnih dijetalnih obroka može biti jako frustrirajuće, a iziskuje dodatno vreme i novac. Nemojte to da radite. Radije za celu porodicu skuvajte zdraviji obrok uz male promene u pripremi.

7. Ne jedite ispred televizora

Gledanje televizije dok jedete odvraća vam pažnju od jela, pa je veća verovatnoća da ćete pred TV ekranima pojesti više nego što vam je potrebno ili ste nameravali da pojedete

8. Zamenite osećaj zavisti motivacijom

Nemojte dozvoliti da vam tuđi uspesi postanu teret i kod vas izazovu samo osećaj ljubomore. Radije neka vam to postane motivacija da i vi možete da dođete do rezultata koje želite. Neka vam drugi budu primer, ali možda i podrška u vašem putu ka uspehu.

9. Samopouzdanje umesto nesigurnosti

Sami ste sebi najveći kritičar, ali ne preterujte. Ako budete prema sebi dobri i izgradite samopouzdanje, rezultati će brzo doći.

Ako želite da budete lepe i zdrave, izbegavajte ova 4 tipa doručka, ali i koliko danas uvrstite na jelovnik ove namirnice.

Izvor: Večernji.hr

Pogledajte još