KONAČNO DOKAZ: Naučnici otkrili pravu istinu o Big Futu!

Nakon što su naučnici analizirali više od 30 uzoraka dlaka za koje se veruje da su ostavili za sobom Big Fut i ostale mitske zveri, kao što je himalajski Jeti, pronašli su da ti uzorci ustvari potiču od medveda, vukova, krava i rakuna.

„Mislio sam da postoji 5% šansi da ćemo naći uzorak neandertalca ili (Jetija)“, rekao je Brajan Sajks koji je vodio istraživanje, odnosno prvu recenziranu studiju o Bigfootu, Jetiju i drugim „primatima sa anomalijama“.

Brajan i njegove kolege su testirali 36 uzoraka iz Butana, Indije, Indonezije, Nepala, Rusije i Amerike, koristeći metodu DNK sekvenciranja i svi uzorci su odgovarali DNK uzorcima poznatih životinja. Većina uzoraka je poticala od medveda, ali bilo je tu i uzoraka koji su odgovarali i drugim životinjama, kao što su malezijski tapir, konji, jeleni, bodjlikavo prase, ovce.

„Činjenica da nijedan od ovih uzoraka ne pripada Jetiju, ili Big Futu, ne znači da sledeći uzorak neće“, dodao je Brajan.

Naučnici su na Himalajima pronašli dva uzorka koji potiču od drevnih polarnih medveda, za koje se veruje da nikada nisu živeli na tom prostoru.

„To sugeriše da možda postoji nova, hibridna vrsta medveda na Himalajima“, rekao je Brajan Sajks.

Izvor: Huffington Post

Pogledajte još