ZATAJENO 660.000 EVRA: Kome je to, zapravo, otišao novac male Tijane?

Tajni ugovor sklopljen između roditelja Tijane Ognjanović i Instituta za majku i dete u Beogradu, pored obaveze da se on ne iznosi u javnost, sadržao je i kaluzulu da 40 odsto novca koji doniraju institutu pripadne roditeljima.

Izvor iz policije otkrio je da je ugovorom predviđeno da na ime troškova nabavke opreme, koju su inače insistiral da kupe sami, Ognjanovići zadrže 40 odsto od 1,66 miliona evra, prenosi Informer.

- Jasno je da nijedna nabavka toliko ne košta i zato smo se sad preorijentisali da utvrdimo gde je taj novac završio ili gde će otići – kaže sagovornik upućen u istragu koju je pokrenulo tužilaštvo.

Prema njegovim rečima, postoji i sumnja da je i preostali novac, oko 1.66 miliona evra, podignut sa računa u Komercijalnoj banci, posle Tijanine smrti.

- Iz istražnih spisa nestao je i disk sa podacima o tokovima novca sa deviznog računa – kaže izvor i dodaje da se sada pokušava ući u trag novcu koji je podizan sa računa još za vreme humanitarne akcije.

On kaže da je Jelena Ognjanović pre puta u Ameriku podigla 20.000 dolara u kešu, a njen suprug Neboša 5.000 evra. On ističe i da je istraga pokrenuta u novembru prošle godine, pokušala da zataška mnoge stvari.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još