Radnici AMSS štrajkuju glađu pred zgradom Vlade

Hapšenje Nikačevića omogućiće da se radnici celog AMSS sistema vrate na svoja radna mesta posle skoro tri meseca protesta, koji su započeti 16. aprila 2014. zbog, kako piše u saopštenju, "višegodišnjih malverzacija i nedomaćinskog poslovanja bivšeg generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića".

Štrajkači podsećaju da je protiv Nikačevića, njegovih saradnika i poslovnih partnera podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, da su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima radi poništaja nelegalnih odluka i učinjenih krivičnih dela, a podneta je i prijava budžetskoj inspekciji zbog štete nanete budžetu Republike Srbije od oko 200 miliona dinara.

Dalje se dodaje da je Nikačević "smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila 2014. godine u Kruševcu, nakon otkrivanja izveštaja zvanične revizorske kuće u kojem stoji da je AMSS u zoni bankrota, a sve u skladu sa važećim aktima našeg udruženja".

"Međutim Nikačević negira sve odluke legalnih organa AMSS, ne priznaje smenu i odbija da napusti funkciju i zgradu direkcije AMSS, neovlašćeno deli otkaze i suspenzije svima koji su ukazivali na kriminal, a sve pod zaštitom angažovanog privatnog obezbeđenja".

Nakon višenedeljnih protesta, premijer Srbije Aleksandar Vučić je 28. maja primio petočlanu delegaciju radnika AMSS i uverio ih da će država rešiti sve probleme našeg nacionalnog automobilskog kluba, nakon čega je protest prekinut, navedeno je u saopštenju radnika AMSS sistema.

Prvi opštinski sud je Aleksandru Nikačeviću u junu izrekao privremenu meru zabrane zastupanja i predstavljanja AMSS.

Izvor: Blic

Pogledajte još