Gde letuju naši političari: Grčka, Egipat, Turska, Jadran?

Generalna sekretarka Skupštine Srbije Jana Ljubičić najavila je da je vrlo moguće da poslanici ove godine ne odu na odmor i da će parlament podržati tempo koji nametne Vlada Srbije.

Da je Vlada Srbije bila ozbiljna u svojim namerama da će svim poslanicima leto biti radno, sudimo i po razgovorima s političkim funkcionerima.

Većina njih se ne usuđuje da planira odmor, jer ne očekuje da će ga za poslanike i biti, tako da će najverovatnije političari ovog leta “uživati u vreloj Skupštini i egzotičnim reformama“.

Funkcioner Srpske napredne stranke, Zoran Babić smatra da su reforme prioritet i da više od jednog vikenda neće biti moguće da odvoji za odmor. Ipak, da ima više vremena, odmor bi proveo u Turskoj, u mestu Sarimsakli.

(old_image)

foto: Arhiva Nadlanu/Beta

- Shodno politici SNS-a i Aleksandra Vučića, kao i najavi u premijerovom ekspozeu, a pre svega u skladu s planiranim reformama, koje su neophodne našem društvu, najverovatnije ću provesti jedan vikend u Vrnjačkoj Banji. Da mi obaveze to dozvoljavaju, svakako bih otišao u Sarimsakli, predivno mesto u Turskoj – otkriva Babić.

Ipak, pojedini političari se nadaju da će moći da odu na letovanje, bar na nekoliko dana. Tako lider SVM-a Balint Pastor planira da letuje u Egiptu, jer je, kako kaže, tamo “najpovoljnije”.

- Videćemo da li će odmora uopšte biti, ali ukoliko ga bude, planiram da s porodicom letujem u Egiptu. Trenutno je, kad se saberu svi troškovi, tamo jeftinije nego u Crnoj Gori ili Hrvatskoj – ističe lider SVM-a.

Odmoru se nada i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

- Ako bude prilike za odmor, s obzirom na to da parlament radi, letovaću u Grčkoj. U svakom slučaju, deca mi dolaze iz Portugalije, a meni je letovanje kad su mi deca tu – kaže potpredsednica SPS-a.

Da je najveći i najlepši odmor kad se provodi s porodicom, smatra i potpredsednica SNS-a i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

(old_image)
foto:Beta/Milos Miskov

- Sigurno ću nekoliko dana odvojiti da provedem sa svojim sinom i porodicom. Da li ću negde otići ili ću vreme provesti u Beogradu, ne znam. Volim more, ali mi je manje važno gde sam, ako sam s ljudima koje volim – kaže potpredsednica SNS-a.

I dok se neki ipak nadaju da će na odmor, drugi se ne usuđuju ni da planiraju, poput poslanice SNS Katarine Rakić.

- Pošto nam je svima prošle godine prekinut odmor zbog rekonstrukcije vlade, ne usuđujem se ni da planiram, jer ne znam da li će ga i u kojoj meri biti. Pred Skupštinom su važni zakoni i dok tu posao ne bude završen nema odmora – kaže Katarina Rakić i dodaje da najviše voli da letuje u Crnoj Gori.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma će svoj odmor, kao i svih godina do sada, provesti na “srpskom moru” u Paraliji, gde već tradicionalno letuju i maturanti iz Jagodine o trošku opštine.

(old_image)

foto: Arhiva Nadlanu

Izvor: telegraf

Pogledajte još