Zašto je baš ova fotografija jedne 23-godišnje devojke "proputovala" svet?

Naime, ova 23-godišnja Britanka objavila je fotografiju u bikiniju sa odmora u Meksiku, ali sa kesama za kolostomiju. Brzinom svetlosti fotografija se proširila društvenim mrežama, skupivši više oid 190.000 lajkova i 10.000 koemntara, a pogledana je, verovali li ne, više od devet miliona puta!

Betani boluje od Kronove bolesti - hronične, upalne bolesti creva, i to još od ranog detinjstva. Čitav život provela je u bolničkim ordinacijama, a 2010. bila je primorana da se podvrgne hirurškoj intervenciji, kada su joj ugradili dve kesice na stomaku u koje odlazi probavljena hrana.

Uprkos tome što je bila zadovoljna činjenicom da je preživela veoma tešku i rizičnu operaciju, nije znala kako da se izbori sa tim da će morati da živi sa kesama za kolostomiju.

(old_image)

Mlada šminkerka i nekadašnji model istakla je da joj suprug Ijan pomogao da se izbori sa problemima i bolešću, kao i da joj je povratio samopoudanje.

- Ijan je uvek bio tu za mene, iako smo imali teške godine. On me je naučio da sam ja mnogo više od kesica koje nosim na stomaku. On me je naterao da ponovo obučem bikini. U početku mi je bilo neprijatno zbog pogleda ili pitanja okoline, ali navikla sam se. Shvatila sam da kese za kolostomiju ne mogu da me definišu kao osobu ili kontrolišu ono što radim - ispričala je Betani.

Mlada Britanka posle brojnih pozitivnih komentara iz celog sveta rešila je da ponovo pokuša da bude model, čime se i bavila dok nije bila podvrgnuta pomenutoj operaciji.

- Nisam očekivala ovakvu reakciju. Sada imam mnogo više samopouzdanja. Drago mi je što sam raširila svets o Kronovoj bolesti. Takože, srećna sam ako sam nekog inspirisala i podstakla da se bolje oseća u svojoj koži. Neću dozvoliti da mi kese za kolostomiju sruše snove, vratiću se modelingu. Jaka sam, znam da ja to mogu! Kronova bolest ne može da me zaustavi ni u čemu - zaključila je optimistično Betani.

pressonline

Pogledajte još