Sin Dragoslava Kosmajca pušten iz zatvora

On je pušten u sredu i sproveden do inspektora za strance, na informativni razgovor.

Kako pišu podgoričke "Vijesti", pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, mlađi Kosmajac je kazao inspektoru da nema nameru da ostaje, da će uzeti stvari iz kuće u Herceg Novom i napustiti Crnu Goru u toku dana.

Hercegnovska policija je 22. juna uhapsila Lazara Kosmajca zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

On je bio suvozač u "mercedesu S 500”, koji je vozio M. V. iz Žabljaka. Saobraćajna policija je zaustavila automobil radi kontrole, a kada je M. V. izašao iz vozila, Kosmajac se prebacio na vozačevo mesto, startovao automobil i pobegao. Uhapšen je u Tivtu, kada je taksijem pokušao da pobegne policiji.

Zbog toga je osuđen na kaznu zatvora od 10 dana i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Mediji su navodili da je u kolima bio i njegov otac Dragoslav, i da je zato Lazar Kosmajac startovao automobil i pobegao saobraćajnoj policiji.

Iz policije je "Vijestima" saopšteno da za Dragoslavom nije raspisana međunarodna poternica.

Kosmajac je u Crnu Goru ušao pretprošle nedelje, u noći između petka i subote, a svaki trag mu se izgubio u nedelju uveče. On je dve noći boravio u svojoj vili u mestu Strp kod Risna, a u Crnoj Gori pretpostavljaju da je odatle otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo, prema pisanju medija, poseduje.

U međuvremenu, slovačke vlasti, čiji je pasoš Kosmajac koristio, saopštile su da su taj dokument proglasile nevažećim, a zatim je i iz MUP-a Republike Srpske saopšteno da "ne postoji nijedan operativni podatak da se Dragoslav Kosmajac nalazi na teritoriji RS".

Izvor: Mondo

Pogledajte još