Spasi nas od zla

U filmu Spasi nas od zla“ njujorški policajac Ralf Sarči (Erik Bana) počinje da se bori sa svojim ličnim problemima i pitanjima, dok istražuje uznemirujući, brutalan i neobjašnjiv zločin. Kako bi se izborio sa zastrašujućom demonskom silom, koja zaposeda i teroriše ceo grad, udružuje se sa nekonvencionalnim sveštenikom (Edgar Ramirez), obučenim za slučajeve isterivanja đavola. Radnja filma inspirisana je knjigom u kojoj su opisani detalji Serčievog iskustva, koje ledi krv u žilama.

U ovom svetu, postoje dve vrste zla, naredniče Sarči. Sekundarno zlo, koje čini čovek. I primarno, koje je nešto sasvim drugo“. – otac Džoe Mendoza

Tema filma „Spasi nas od zla“ postavlja pitanja o kojima će publika razmišljati, a ekipa filma i glumci su ta pitanja već razmatrali.

Za vreme pre-produkcije, dok smo se pripremali za film“, navodi Bana, „imao sam uvid u neke materijale i snimke vezane za egzorcizam, što je sa jedne strane bilo fantastično, veoma interesantno i užasno strašno. To nisu materijali za javnost i dok sam to gledao, osećanja su mi bila pomešana. Jedan snimak je imao poseban uticaj na mene. Posle toga mi je bilo teško da zaspim i jedno nedelju dana bio sam sam i nisam izlazio iz sobe“. Bana nastavlja: „Ja mislim da definitivno postoji nešto što nas vodi ka ogromnoj, stravičnoj ljudskoj patnji. Međutim, to se opisuje i objašnjava kao nešto potpuno irelevantno, a u središtu toga nalaze se tuga i bol. Ralf Sarči je, radeći ono što on naziva svoj posao, pomažući ljudima, morao i da se suoči sa ovim. Nemam sumnju da će postojati delovi filma, za vreme kojih će publika osetiti pravi strah. Ali ovaj film je nešto potpuno različito, a drugačije je uvek interesantno. Mislim da je Sarčijevo putovanje u ovom filmu, iako na momente brutalno, zapravo fantastično, zanimljivo, provokativno i istinito“.

Pogledajte još