FRAGMENTS by DAVID PUJADO

Beograd i ja
Moja veza sa Beogradom bila je istinska ljubav na prvi pogled. Beograd mi je prirastao uz srce, onako kako to obično biva sa bitnim stvarima, kao što je pisao Sent Egziperi… kroz njegove ljude. Ali mi se isto tako podvukao pod kožu kroz moje oči , zbog njegove lepote, dekadentne, ali prefinjene; tužne, ali autentične. Sada uživam u ovoj ljubavi… svim srcem, svim svojim čulima… i kroz svoj fotoaparat. Ova ljubav svakog dana sve više sazreva i nove i posebne stvari se pojavljuju pred mojim aparatom. U ovom projektu možete videti neke. Hvala.

Biografija
Povezan sa svetom umetnosti od detinjstva, pre tri godine sam osetio u fotografiji prirodno sredstvo kroz koje ću se izraziti i ogoliti. Uvek sam u potrazi za odrazom svoje duše kroz svoje fotoaparate, bilo analogne ili digitalne, kroz moje objektive, pa ih potom delim sa onima koji u njima žele da uživaju. Do danas sam imao tri samostalne izložbe u Barseloni i tri u Beogradu, a iza sebe imam nekoliko nagrada… sve mi ovo pomaže da nastavim, da istrajem, da ne potonem.

O izložbi
Fragmenti (Fragments) jeste mala zbirka detalja iz različitih gradova. Jednostavni, uobičajeni detalji, koji su tu, ali koje ne vidimo uvek, na koje ne obraćamo uvek pažnju. Izmeštene iz konteksta pretvaram ih u male vizuelne pesme, izolovane u sopstvenom okviru. Od tog trenutka svako može da ih vidi, pročita, protumači, oseti. Hvala.