Najstrašnije urbane legende: Ove priče će vam uterati strah u kosti!

Zadnje sedište

Ova priča je poznata i u našim krajevima, tako da smo je i sami čuli iz nekoliko različitih izvora, manje više sličnih verzija. Mlada devojka je kobne večeri ostala na poslu do kasno u noć. Kada je napokon bila gotova, sela je u auto i polako krenula kući, pa je nakon nekog vremena u retrovizoru primetila da je neko sustiže. Njen pratilac je već krenuo da je pretekne, kad se odjednom naglo vratio i počeo ludački da trubi i blica.

Ona se uspaničila i ubrzala, ali automobil je i dalje mahnito jurio i trubio za njom. Nakon kraće "potere", napokon je došla do svoje kuće, izletela iz auta i uletela u kuću, pa je odmah nazvala policiju, koja je ubrzo i došla. Na njihovo zaprepašćenje, vozač auta koji je progonio je i dalje bio tamo, pa je policajcima ispričao da je, kad je prvi put hteo da prestigne devojku, video siluetu čoveka na zadnjem sedištu njenog automobila koji je podigao nož i spremao se da ga zabode u nju. Očigledno se prepao kad su ga obasjala svetla, pa se sagao natrag i čekao da devojka dođe kući, kako bi mogao da pobegne u noć…

Autostoperka

Ova priča govori o mladiću koji se jedne večeri vraćao kući, kada je na jednom manje prometnom delu puta ugledao zgodnu, mladu autostoperku.

Stao je i ponudio joj prevoz do obližnjeg grada, a ona je naravno, pristala. Ugodno su popričali i skratili vreme, ubrzo stigavši do grada, gde je mladić i ostavio. Međutim, uskoro je primetio da joj je u automobilu ostao šal. Budući da je iz razgovora saznao samo da je iz jednog malenog sela u blizini, odlučio je da joj drugi dan vrati šal i možda izvuče još neko viđanje sa njom. Obišao je nekoliko kuća, ali bez uspeha. Već je lagano gubio nadu, kad su mu vrata otvorili stariji muškarac i žena, koji su odmah duboko uzdahnuli i uzeli mu šal iz ruke. Ispričali su mu da je to zaista šal njihove ćerke, ali da je ona poginula pre 10 godina upravo na tom delu puta gde je mladić pokupio, na jučerašnji dan, i da im svake godine u ovo vreme neki mladić donese taj isti šal.

Krevet

Za razliku od mnogih urbanih legendi, ova priča se stvarno i dogodila. Počinje otprilike tako da mladi bračni par za svoj medeni mesec iznajmi sobu u finom hotelu. Nakon što su se smestili, žena oseti snažan i neugodan miris. Odmah su se požalili menadžeru hotela, koji je pregledao sobu, ali nije uspeo da nađe izvor smrada. Kako je hotel bio pun, nije mogao da im iznajmi drugu sobu, pa su mladenci odlučili da provedu noć napolju, pod zvezdama. Međutim, ujutro ih je zatekao isti smrad. Ponovno su se žalili, na šta je menadžer pozvao ekipu za čišćenje, koja je sve detaljno oprala i osvežila. Ali miris je i dalje bio prisutan. Pošto je mladoženja za sobu platio podosta novca, doživeo je lagani nervni slom, i počeo je da razbija sve što mu se našlo pod rukom. Podigao je i bacio gornji madrac, na šta ih je sve zapljusnuo smrad i užasnuo pogled na poluraspadnuto telo gole žene.

Dadilja

Ovo je vrlo popularna priča u Americi, a bila je i inspiracija vrlo uspešnom hororu Vrisak. Naime, govori o bebisisterki koja je spremila decu na spavanje, i spustila se u prizemlje kako bi gledala televiziju. Uskoro zazvoni telefon, ali nakon što je devojka podigla slušalicu, čula je samo duboko disanje, na šta je, uzrujana, spustila slušalicu. Drugi put telefon zazvoni, ona se ponovno javi, ali ovaj puta čuje prigušeno smejanje. Treći put napokon čuje glas muškarca, koji joj kaže da nije pristojno spuštati slušalicu nekome. Međutim, ona opet poklopi. I četvrti put telefon zazvoni, devojka se javi, a muškarac joj kaže da je upravo posmatra.

Devojka se uspaniči i nazove policiju, a ovi joj kažu da će pokušati da otkriju o čemu se radi. Uskoro telefon opet zazvoni, devojka se ne čekajući javi, ali odahne kad čuje glas policajke. Ona joj kaže da su otkrili da poziv dolazi iz te iste kuće. Devojka baci telefon i krene prema vratima, upravo u trenutku kada se muškarac sa krvavim nožem u ruci, počeo spuštati niz stepenice, sa sprata gde se nalazi dečija soba…

Beli miš

Još jedna urbana legenda koja je popularna i kod nas, pogotovo kod srednjoškolaca koji se spremaju za matursku ekskurziju. Govori o devojci koja je sa svojim razredom otišla na matursku ekskurziju u Španiju. Naravno, šta će drugo mladi nego konzumirati alkohol, pa se i ona pridružila društvu u svemu tome.

Zadnjeg dana je u klubu upoznala mladog i zgodnog crnca, sa kojim je igrom slučaju provela noć. Drugo jutro se probudila u njegovom stanu, videla da joj avion poleće za dva sata, pa je brže bolje izjurila napolje. Međutim, ljubavnik je zaustavio, i dao joj malenu kutiju. Rekao joj je da mu je ova noć bila posebna, i da otvori kutijicu tek kad bude u avionu. Pošto je bila u žurbi, strpala je kutijicu u džep i doslovno odmah zaboravila na nju. Tek negde iznad Mediterana oseti da joj nešto smeta, pa iz džepa izvadi tu sitnu kutijicu. Otvori je, pa joj osmeh ubrzo zameni izraz strave. U kutijici se nalazio mrtvi beli miš, sa ceduljicom: "Welcome to the AIDS club!"

Klovn

Za kraj, još jedna priča koja se vrti oko bebisiterke, vrlo popularne protagonistkinje urbanih legendi. Devojka iz ove priče je odlučila da se opusti gledajući televiziju, nakon što je spremila decu na spavanje. Međutim, pažnju joj je vrlo brzo zaokupila jeziva lutka klovna u ćošku sobe, koja kao da ju je posmatrala.

Devojka je nazvala poslodavca, oca porodice koji je sa svojom ženom taman večerao u finom restoranu, pa ga upitala može li da gleda televizor u njihovoj sobi, jer je ta lutka klovna prilično plaši. Otac je brzo prekinuo i naredio da odmah zove policiju, uzme decu i pobegne iz kuće. Ona je uplašeno pitala zašto, a otac joj je rekao da oni nemaju nikakvu lutku klovna, ali da su mu deca nekoliko puta rekla da su videla tog klovna, što je on pripisao njihovoj mašti. Međutim, već je bilo kasno za beg…

Kasnije se ispostavilo da to nije bila lutka, nego poremećeni patuljak koji je nekoliko nedelja pre toga pobegao iz ludnice, i skrivao se u njihovoj kući.

trojka

Pogledajte još