ISMEVANJE SIROTINJE: Instagram profil koji otrkiva ''skromni život bogataša''

Na Instagramu je pre dve godine otvorena grupa sa klincima bogatašima, ali oni više nisu zanimljivi pa su sada deca bogataša odlučila da svoj raskošni život podele i na aplikaciji Snapchat.

Po ugledu na svoje “kolege”, nastala je grupa “Rich kids of Snapchat” na Instagramu i Fejsbuku.

Mladi bogataši su na profilima, na društvenim mrežama, pokazali ono šta rade najbolje, a to je da se hvale se svojim luksuznim životima i ne libe se da ismevaju i one manje bogate. Sportski automobili, privatni avioni, vrhunska jela, skupocene stvari i luksuzne vile otkrivaju nonšalantni stav ovih klinaca prema novcu.

Ideja je nastala nakon otvaranja Fejsbuk stranice “What Happens at Private School goes on Snapchat”. Mladi snobovski bogataši su odlučili da preko Snapchat-a javnosti pruže pravi uvid u njihove živote. Inače, Snapchat funkcioniše tako što objavljeni postovi posle određenog vremena nestaju sa mreže.

Stranicu na Fejsbuku i Instagramu je pokrenuo anonimni tinejdžer, koji skuplja njihove objave i stavlja ih na društvene mreže da bi njihov raskalašni život bio zabeležen trajno. Portparol tinejdžera je izjavio da je on počeo da trguje deonicama sa samo 12 godina i da je sada enormno bogat.

On objavljuje i svoje fotografije dok mu ostali bogati klinci šalju svoje, a najbolje njegov menadžer stavlja na društvene mreže.

Tinejdžer je odgovorio na kritike upućene na njegov, i račun njegovih drugara, a spomenuo je da uplaćuje velike svote u humanitarne svrhe.

- Stranicu sam napravio isključivo radi zabave. Nije mi bila namera da nekog uvredim. Svrha ove grupe je da inspiriše druge mlade ljude da postignu šta god da su zamislili. Pokazujem svoj ekstreman način života da bi im pokazao da čak ja, neko ko nije posebno inteligentan i ko je počeo sa kapitalom od 500 funti, može da postigne puno toga u životu – kaže bogati sedamnaestogodišnjak.

On kaže da je razumljivo da to što troši novac na nebitne stvari uzrujava ljude.

- Moja banka automatski šalje 80 odsto svake uplate na moj humanitarni račun, a taj se novac onda distribuira humanitarnim organizacijama koje odaberem na kraju svakog meseca – završava svoju priču tinejdžer.

Ipak, na fotografijama ove grupe se može videti svašta, a dosta toga je uvredljivo za svakog iole normalnog čoveka.

Na njima se vidi kako privatnim avionima idu u školu, svežanj novčanica kao deo dnevnog džeparca, skupocenu vodu koju daju psima da piju, neodlučnost prilikom odabira kola i telefona određenog dana, a smartfone koriste i da bi stabilizovali stolicu koja se klima…

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još