Direktoru BG aerodroma nije određena nikakva mera zabrane

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu nije odredio pritvor Radosavljeviću već ga je pustio da se brani sa slobode, rekla je danas portparol suda Dušica Ristić.

Ona je dodala da nisu tačne informacije koje su se pojavile u medijima da mu je odredjena mera zabrane prilaska svedocima.

“Radosavljeviću nije odredjena nikakva mera”, naglasila je Ristić.

Direktor Aerodroma “Nikola Tesla” bio je uhapšen u sredu zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara zaključenjem štetnog ugovora sa kompanijom “Viz er”.

Radosavljević se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Policija je u sredu saopštila da se Radosavljević sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica JP „Aerodrom Beograd”, prilikom samostalnog vodjenja pregovora sa predstavnicima „Viz Era”, 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa tom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Republike Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje “Viz er” kompanija nije ispunjavala.

Uprkos tome, kompanija „Viz Er” koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma, navodi policija.

Tek 25. marta 2011. godine je zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su toj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

Radosavljević se tereti da je omogućio sticanje imovinske koristi kompaniji „Viz Er” u iznosu od 207.433.508,92 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo Aerodrom „Nikola Tesla” a.d. Beograd, precizirala je policija u saopštenju.

Izvor: B92

Foto: printscreen/youtube

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.