NADMUDRITE VAGU: Top 5 trikova da izgubite poslednja dva kilograma viška!

1. Izbacite so, dodajte biljne začine
So zadržava vodu u organizmu, pa ste samim tim teži. Što manje natrijuma u hrani, to ćete se pre osloboditi viška kilograma.
Umesto soli, u hranu stavite začine - bosiljak, mirođiju, ruzmarin, korijander, kurkumu...

2. Pijte više vode
Možda će vam zvučati čudno, ali što više vode pijete to više pomažete organizmu da se reši viška vode! Naime, kad organizam ne dobija dovoljno tečnosti, on se trudi da zadrži svaku kapljicu vode koju unesete.
Pročitajte 9 trikova za mršavljenje bez jo-jo efekta!

3. Smanjite unos ugljenih hidrata
Da, ugljeni hidrati su važni, ali previše pogrešnih ugljenih hidrata rezultuje viškom kilograma. Okanite se kolača i lisnatog testa, i jedite samo hleb od celog zrna ili tost – dva parčeta dnevno biće sasvim dovoljno.

4. Jedite najkasnije do šest uveče
Svako grickanje u večernjim satima čini da vaše telo bude zaobljenije. Potrudite se da vaš poslednji obrok bude do šest sati uveče. Ako uprkos tome ogladnite, popijte šolju jogurta ili pojedite malo kokica, to će vas zasititi.
Saznajte koje namirnice su odlični saveznici u mršavljenju!

5. Vežbajte
Ukoliko ste već počeli da vežbate, samo pojačate trening. Ako ste bili na dijeti, a niste se bavili nikakvom fizičkom aktivnošću, krajnje je vreme da počnete. Za početak, neka to bude polučasovna šetnja svakog dana. Ne samo da ćete se osećati bolje, već će i ta dva poslednja kilograma viška početi da se tope!

Izvor: Allwomenstalk.com/Nadlanu

Pogledajte još