20 stvari koje morate znati o svojoj vagini

1. Ne postoji loša niti ružna vagina, ma kakvu građu da imate. Ako vam se ne dopada kako izgledate „tamo dole“, možete da odete na operaciju podmlađivanja.

2. Muškarci uriniraju kroz penis, ali žene ne uriniraju kroz vaginu. Bešika se prazni kroz otvor uretre koja se nalazi ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora.

3. Krvni ugrušci tokom ciklusa su normalna pojava, pod uslovom da nisu previše krupni i da ne izazivaju bolove. Nemojte se užasavati kad vidite ugrušak na ulošku, to je krv pomešana sa posteljicom koja se obnavlja.
Pogledajte kako izgleda novo čudo tehnologije – trenažer za vaginu!

4. Sekret je potpuno normalna pojava. Količina varira od žene do žene. Ali, ako osetite svrab, peckanje ili neprijatan miris, obavezno posetite ginekologa.

5. Vodite računa kako stavljate tampon, da ne biste morale da idete kod ginekologa da bi vas oslobodio nestručno „spakovanog spasioca“ za vreme ciklusa.

6. Vagina može i da „ispadne“, odnosno da se okrene naopako i da visi između nogu. Ali, ne brinite – ovo se ne događa često, a i ako se dogodi, lekar će je vratiti u prirodni položaj.

7. Gubljenje nevinosti ne mora uvek da podrazumeva krvarenje.
Saznajte kako se prave veštačke vagine!

8. Vagina je mišić, poput ostalih mišića u telu. Ukoliko je ne koristite, može da oslabi. Redovan seks je dovoljan trening, ali posle menopauze krhko vaginalno tkivo počinje da se smanjuje i da dobija ožiljke. Ukoliko ste mladi i dugo nemate partnera, nabavite „dečka na baterije“.

9. Ako smatrate da vaša vagina nije dovoljno črvsta, radite Kegelove vežbe. Stiskajte i otpuštajte vaginalne mišiće kao prilikom mokrenja – 10 puta dnevno, u tri serije.

10. Nema potrebe da je tuširate više puta dnevno, uveče ili ujutro biće sasvim dovoljno. Svaka vagina ima svoj specifičan miris. Ipak, ukoliko smatrate da je prejak, posetite ginekologa i uradite test, možda ste „zaradile“ infekciju.
Otkriveno kako je ženama koje su rođene bez vagine!

11. Nije nenormalno ako morate da koristite lubrikant tokom seksa. Suva vagina čini da seks bude neprijatan i bolan.

12. Ukoliko i pored korišćenja lubrikanta osećate bol tokom seksa, obratite se za pomoć ginekologu.

13. Da, i žene ejakuliraju. Nemojte se uspaničiti ako vam se to dogodi ili ako nikada niste imale ejakulaciju – normalno je i jedno i drugo.
Činjenice o vagini koje će vam otvoriti oči!

14. Malo žena dostigne orgazam tokom penetracije. Ali, ako je ona kombinovana sa stimulacijom klitorisa, vrhunac je zagarantovan.

15. G-tačku nije uvek lako pronaći. Da biste pomogle partneru, prethodno same upoznajte svoje telo.

16. Imate vaginalne gasove? Ne brinite, oni su normalni i zdravi.
Novi svetski trend – dizajnirana vagina!

17. Polno prenosive bolesti i infekcije možete da dobijete čak i ako vaš partner koristi kondom. Naime, tokom seksa do vulve mogu da stignu herpesi, polne bradavice ili hlamidija. Zato pažljivo birajte partnera i češće radite testove kako biste se uverile da je sa vašim ginekološkim zdravljem sve u redu.

18. Radite Papa Nikolau test na svake tri godine, da biste na vreme saznale da li ste u riziku od dobijanja raka grlića materice.

19. I vagina može da dobije bore, zbog manjka estrogena u organizmu.
Pročitajte kakvi oblici vagine postoje!

20. Nemojte se uplašiti ako vidite da ste „tamo dole“ potamnele. To je potpuno prirodno kad uđete u zrelije godine.

Izvor: Allwomenstalk.com

Foto: Yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.