CRNI BILANS: Magistrala kod Čačka i Milanovca za četiri godine odnela 54 života

NA deonicama Ibarske magistrale, koje se nalaze na teritoriji koju pokriva Policijska urava u Čačku, za četiri i po godine u saobraćajnim nesrećama poginule su 54 osobe! Najkritičnije je na deonici između Ugrinovaca i Preljine, gde je nastradalo 25 putnika, dok je na desetine njih povređeno.

Zvanični podaci Policijske urave u gradu na Moravi kazuju da, i pored ovih katastrofalnih brojki, na ovoj deonici Ibarske zvanično ne postoje mesta koja se mogu označiti kao klasične "crne tačke". Svakako, međutim, dodaju u čačanskoj saobraćajnoj policiji, imajući u vidu saobraćajne nezgode koje su se dogodile u proteklom periodu, najopasnije deonice su od Rudnika do Zagrađa i od Međuvršja do Ovčar Banje (prolaz kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru).

- Na potezu od Preljine do Ovčar Banje (pravac prema Užicu), od 2009. do 2013, u saobraćajnim nesrećama poginulo je 17 osoba, dok su za prvih šest meseci ove godine u udesima poginule dve osobe - navode u ovdašnjoj policiji.

Rizična je i deonica Ibarske magistrale, koju nazivaju i drumom smrti, između Preljine i Katrge, na pravcu prema Kraljevu, gde je od početka godine do kraja juna poginulo troje ljudi, uključujući i nedavno stradale supružnike - Draška Jokića (33) i Aleksandru Radivojević Jokić (24), koji su se motorom pri velikoj brzini, prilikom preticanja, direktno sudarili sa automobilom BMV koji im je išao u susret.

NEPRILAGOĐENA BRZINA

NAJČEŠĆI uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama na ovim putnim pravcima je neprilagođena brzina.

- Imajući u vidu da se radi o otvorenim putnim pravcima, brzine kretanja vozila su veće pa su tako i teže posledice saobraćajnih nezgoda - rekli su nam u saobraćajnoj policiji.

Izvor: Novosti

Pogledajte još