TORTURA U ZRENJANINU: Policajac ih tukao jer su sporo vozili!

Policajac iz Zrenjanina Kristijan Velerešan iživljavao se nad dvojicom mladića iz Lukićeva samo zato što su sporo vozili. Ovo za Kurir tvrdi Marko Lukić (23), jedan od napadnutih mladića, koji kaže da je policajac bio iznerviran što su on i njegov prijatelj Dragan Adamović (18) sporo obilazili kolonu parkiranih traktora ispred otkupne stanice u Lukićevu.

Lukić objašnjava da se sa Adamovićem, koji je vozio „pežo“, i Lukom Arsićem vraćao iz Zrenjanina ka Lukićevu.

- Ispred otkupne stanice bilo je nekoliko parkiranih traktora. Adamović, koji je položio pre dvadesetak dana, dao je levi migavac i počeo da obilazi traktorsku kolonu. Iza nas je išla „opel astra“, čiji je vozač sve vreme blicao. Kad smo stigli do pruge, „astra“ nas je obišla i zaustavila se ispred nas na nekoliko metara. Dragan je stao, a iz „opela“ je izašao uniformisani policajac iz Zrenjanina, za koga smo kasnije saznali da se zove Kristijan Velerešan -
priča Lukić.

Kako kaže, policajac im je prišao i besno otvorio vrata vozača Adamovića.

- Uhvatio ga je desnom rukom za uvo, a levom za vrat, i na silu ga izvukao iz kola. Vikao je i psovao sve vreme. Ja sam izleteo iz kola da ih razdvojim, međutim, on je tad krenuo ka meni. Počeo je da viče i psuje. Zamahnuo je da me udari, ali sam uspeo da se izmaknem, ali me je drugi put udario u rame. Potom me je uhvatio za vrat i udario me čelom u levu jagodičnu kost - priča mladić dok pokazuje kako mu se na licu i vratu nazire crvenilo od udaraca.

Adamović ističe da je policajac u tim trenucima ličio na razjarenu zver.

- Video sam da je naoružan, pa sam pokušao da ga smirim, jer sam se uplašio da će izvaditi pištolj i pobiti nas - jada se Lukić i dodaje da je sve što se dešavalo mirno posmatrao kolega policajca Raško Hajduković, koji je s njim bio u vozilu.

Kako kaže, posle nekoliko minuta, Velerešan ih je naterao da uđu u kola i odvezu se.

- Za nama je iz sve snage zalupio vrata, prvo Draganova, pa moja. Bahatije nije mogao. Pošto nam nijednog trenutka nije rekao što nas maltretira, shvatio sam da se iznervirao što smo sporo vozili, ali moj drug je tek položio vožnju i nesiguran je kao vozač. Policajci bi prvi trebalo da imaju razumevanja za to - ističe naš sagovornik.

Lukić i Adamović su posle napada otišli u Opštu bolnicu u Zrenjaninu, gde su im konstatovane lakše povrede.

U Policijskoj upravi u Zrenjaninu rečeno nam je da će protiv policijskog službenika K.V. podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

- Policijska uprava u Zrenjaninu sprovela je niz provera u vezi s događajem od 29. juna 2014. godine. Nakon što su dvojica mladića prijavila dežurnoj službi da su zadobila povrede od policijskog službenika, policijska uprava je o događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu i nakon izvršenih provera i utvrđivanja činjenica u vezi s tim preduzela je odgovarajuće mere - saopšteno nam je iz zrenjaninske policije.

DECA ZA PRIMER
Goran Lukić, otac napadnutog Marka, kaže da je protiv policajca podneo prijavu u PU Zrenjanin. - Takvo ponašanje policajca je nedopustivo. Moj sin se nikad nije posvađao ni sa kim, o tuči da i ne govorim. On i njegov drug su deca za primer, to znaju svi u našem selu - kaže Lukić, koji je začuđen što je drugi policajac sve mirno posmatrao i nije ni pokušao da smiri kolegu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.