Branch u Hajatu

U restoranu „Focaccia Private Room & Lounge“ hotela " Hyatt Regency" počela je promocija „Farmer’s brunch“. Osoblje hotela došlo je na ideju da tradicionalni nedeljni ručak obogati drugačijom kulinarskom ponudom. Akcenat je stavljen na sveže lokalne namirnice pripremljene na zdrav način.

Branč predstavlja spoj doručka i ručka tako da su gostima na raspolaganju najrazličitija jela prezentovana u vidu „švedskog stola“. Postoji slani deo sa raznovrsnim predjelom i glavnim jelima, deo namenjen sladokuscima i otvorena kuhinja gde kuvari na licu mesta pripremaju željeno jelo. Imali smo prilike da se još jednom uverimo u njihove fantastične kulinarske veštine.

Pripremali su raznovrsna predjela kao što su tart sa sušenim pardajzom i kozijim sirom, suvo meso, pikantne masline, ren, rukolu, proju, patlidžan na žaru, grisine…Pobrinuli su se i za one kojima je pecivo nezaobilazni deo jutarnjeg rituala. Za one kojima je vitaminska bomba najbolja da ih potpuno oporavi i razbudi pravili su sokovi od svežeg voća i povrća.

Od glavnih jela na meniju su se našli specijaliteti kao što je jagnjeće pečenje, pirinač sa paprikom i graškom, srpski zapečeni pasulj prebrnac, pečena bela riba sa prelivom od limuna i boslijlka, kuvani kupus i slanina, teleća kolenica i mnoga druga. Da obrok bude sladak da poslednjeg zalogaja pripremali su rolnice, štrudle sa makom, orasima i višnjama, tart sa jabukom, krem kolač sa svežim voćem i fenomenalne palačinke.

Pored izuzetne kulinarske ponude, ono što je specifično za "Farmer's brunch" je animacijski program za decu. U saradnji sa dečijim magazinom "National Geographic Junior" i animatorskom agencijom "Čigra" osmišljene su eko radionice, igre kroz koje će deca učiti o ekologiji, reciklaži , biljkama i životinjama. Organizovan je i zanimljiv čas za mališane - čas kuvanja. U glavnoj kuhinji hotela "Hajat" , pod budnim okom šefa kuhinje, klinci obučeni u bele keceljice imaće zadatak da pripreme neke od jednostavnijih jela.

Svake nedelje u periodu od 12.00 do 17.00 časova svi oni koji žele da obraduju svoje mališane ili žele da se opuste u jednoj ovakvoj atmosferi dobrodošli su. Cena nedeljnog ručka je 2.500 dinara po osobi, deca do 6 godina ne plaćaju, a deca između 6 i 12 godina imaju 50 % popusta.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još