IZNENADILI SE: Obrenovčani će morati da plate račune za grejanje

Obrenovčanima su počeli da stižu i računi za grejanje, za maj i jun, uz obrazloženje iz JKP "Toplovod" da u tom preduzeću znaju u kakvoj teškoj situaciji su građani, ali da je i sistem grejanja pretrpeo veliku štetu koja mora da bude sanirana do početka grejne sezone.
Na računima se navodi i da neće biti obračunavane kamate, kao i da će biti produženi rokovi za plaćanje računa.

Računi koji su stigli Obrenovčanu Draganu Muraru, odnose se na grejnu sezonu 2013/14.

"Rečeno nam je da će komunalni računi biti opraštani za maj i jun, a danas su nam stigli računi za grejanje. Uz račune nam je dostavljeno objašnjenje u kome se navodi da su i oni pretrpeli jaku štetu, pa da su im potrebne finansije koje će da saniraju njihove odštete", ispričao je Murar za "Blic."

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže za "Blic" da Obrenovčani neće plaćati račune za maj i jun za vodu, kanalizaciju i komunalne usluge, ali da šestomesečno grejanje, ipak, moraju da plate.

"Sezona grejanja je od 15. oktobra do 15. aprila i Obrenovčani su tada redovno imali grejanje. Oni šestomesečno grejanje plaćaju tokom cele godine da bi bilo jeftinije. Nemamo zakonski osnov da ne fakturišemo račune. Za ove račune odobravaćemo reprograme i neće biti naplaćivane kamate",kaže Čučković.

Kada je reč o plaćanju računa za struju oslobođeni su samo oni kojima su oštećene kuće i instalacije, poručuju nadležni.

Izvor: Mondo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.