Pismo prevarene žene lažljivom mužu: Bio si mi najbolji prijatelj, a sada...

" Prošlo je oko 12 nedelja od kada sam videla one užasne poruke, koje su potvrdile moje sumnje da si mi neveran. Dve godine sam se pitala da li me još uvek voliš, jer se nisam osećala voljeno, toliko da sam te ponekad i pitala da li me varaš. I osećala sam da me izbegavaš.

Svaki put bi me uverio da me voliš i da nemaš ljubavnicu, zbog čega bih se uvek osećala srećno, bar na kratko.

Ipak, imala sam osećaj da nešto nije u redu, ali zbog toga što si me ti uveravao da je sve u redu, počela sam da sunjam u sopstveni razum. Bilo mi je loše, počela sam da dobijam napade panike i anksioznosti.

Naša deca su se pitala zašto tako često izlaziš i ne provodiš vreme sa mnom ili sa porodicom. Ali ti si nastavio da budeš sebičan.

U početku si, kada sam ti se suprotstavila sbog poruka onog užasnog dana, tvrdio da se radilo samo o vezi na jednu noć. Iako mi prisan ton u porukama nije odavao utisak veze na jednu noć, kada sam te ponovo pitala, isto si mi rekao.

Organizovao si da odmah sledećeg dana odemo na savetovanje za parove. Pet minuta pre nego što je trebalo da počne naša seansa, saopštio si mi užasavajuće vesti - da si zapravo u ljubavnoj vezi već 18 meseci.

Moj svet se srušio. Bila sam potpuno izbezumljena. Bio si moj čitav svet - moj prijatelj, moj jedini ljubavnik - i u potpunosti si me izneverio i povredio me toliko da je to van mog poimanja.

Nedelju dana kasnije si odlučio da uvrneš nož, i priznao si da afera zapravo traje dve godine. Potrošio si deo našeg porodičnog novca na ovu ženu, i vodio si je na putovanja preko vikenda.

Rekao si mi da si kupovao nekoliko boca vina svaki put kada si se nalazio sa njom, kako si sam rekao, da bi ti pomoglo "da učiniš delo", jer je to bio "samo pijani seks".

Kupio si joj cveće, album sa vašim slikama i ogrlicu za rođendan. Vodio si je na nekoliko koncerata, uključujući i "V" festival. Prenoćio si sa njom u hotelu dan nakon Dana zaljubljenih, a to je ujedno bilo i nekoliko dana pre njenog rođendana. A sve to vreme si me lagao o tome sa kime se viđaš i šta radiš. Imala sam toliko poverenja u tebe.

Ta žena je tvoja koleginica sa posla, i očigledno je viđaš svakog dana, iako si rekao da je više "ne viđaš". Nisam sigurna da mogu da ti verujem nakon toliko laži. Nažalost, nikada neći znati da li se i dalje viđate, jer možeš da radiš šta hoćeš sada kada više nisi sa mnom. Tako si me dobro prevario.

Nastavio si da se ophodiš prema meni sa prezirom. Ne pokazuješ da ti je žao ili da se kaješ zbog onoga što si uradio, i ne pokazuješ nikakve emocije prema meni ili zabrinutost za to kako se osećam - ponašaš se kao da se ništa nije desilo i ni jednom nisi zaplakao.

Rekao si mi da me ne voliš već duže vreme, što me je jako uznemirilo jer ni jednom nisi spomenuo taj problem, pa da možemo da radimo na tome. Bili smo zajedno 28 godina, a to je mnogo uspomena koje si jednostavno odbacio.

Sve je tako bolno. Uništena sam jer si odlučio da je naša veza gotova i što si odlučio da je okončaš na tako užasan način, i što si tu užasnu, bezosećajnu ženu učinio delom našeg braka.

Kažeš da ti je žao, ali to su zaista samo prazne reči u poređenju sa ogromnim bolom koji si naneo meni i našoj deci. Izgubila sam muža, i najboljeg prijatelja, i nisam sigurna da ću se ikada oporaviti od tuge koju si mi naneo.

Tvoja žena slomljenog srca."

Izvor: Blic

Pogledajte još