DOBIJTE BITKU: 3 vrste povrća koje uništavaju celulit!

1. Slatki krompir (batat)

Ovo je najzdravijije i najhranljivije povrće i idealno je protiv celulita. Sadrži kalijum, vitamine C i E, beta karoten. Zbog korenastih proteina odličan je antioksidans. Batat je broj jedan od povrća u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina – dve najvažnije stvari kad želite da uklonite celulit.

2. Brokoli

To zeleno povrće je odličan borac protiv celulita zbog tri razloga: prvo, brokoli sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, ona je izvor vitamina C i odličan izvor prehrambenih vlakana. Konačno, ovo povrće je jedan od najboljih nemlečnih izvora kalcijuma, odličnog borca protiv celulita.

3. Prokulice

Prokulice su male, poput malog kelja – i odlične protiv celulita! Konzumiranje zelenog lisnatog povrća, u koje spada i prokulica, odličan je saveznik u borbi protiv celulita.

I, ne zaboravite!

Prilikom kuvanja povrća, pripazite da povrće kuvate ili dinstate na laganoj vatri, sa što manje vode, ili na pari. Tako ćete sačuvati više vitamina u povrću. I na kraju, ne zaboravite da u borbi protiv celulita, uz pravilnu ishranu i dovoljno vode, svakako pomaže i vežbanje.

U topljenju masnih naslaga pomoć će vam OVAJ začin.

Izvor: Zadovoljna.hr