BEZ SUZA, MOLIM: 10 razloga da budeš zahvalna dečku koji te je ostavio

1. Najgore je prošlo

Nemaš sa kim da se svađaš, nema nikog ko će da zvoca, otarasila si se svih prevelikih majica za spavanje, možeš opet da se dopisuješ sa drugovima na Fejsbuku, možeš da predahneš… Zvuči savršeno!

2. Možeš da radiš sve ono što voliš, a on je mrzeo

Sada kreće period kada možeš slobodno da neguješ svoju kosu pivom, tvoja mačka ponovo sme da spava u tvom krevetu, možeš da igraš uz muziku koja trešti iz druge sobe jer tu više nije niko kome glasna muzika smeta…

3. Ceni vreme stvoreno samo za tebe

Joga, tretman lica, sve moguće serije, odlazak na more sa drugaricama… Sve vreme ovoga sveta sada je samo tvoje. Uživaj!

4. Imaš više vremena za prijatelje

Da se razumemo, činjenično je stanje da veze što su ozbiljnije, to zahtevaju više vremena. Ukoliko si izgubila nekoliko drugarica tokom tog procesa, tačno znaš o čemu se ovde radi. Uprkos tome što su prijatelji zauvek, a dečko – nikad se ne zna, ovako nešto se dešava. Sada, kada imaš vremena, provedi ga u društvu s najdražima koje si zbog njega nepravedno zapostavila.

5. Menjaj se

Ljudi se menjaju, i ne možeš ništa da uradiš povodom toga. To je takođe i razlog zašto neke veze ne uspevaju. Ukoliko si raskinula dugu vezu, razmisli koliko si se promenila, da li si sazrela ili si, možda, podetinjila ili promenila životne prioritete?! Jeste teško, i tužna si, ali ako je u pitanju bio ovakav neki slučaj, budi sigurna da je raskid upravo ono što je bilo izuzetno potrebno oboma.

6. Sada možeš da nađeš boljeg dečka

Kada shvatiš da ste u vezi koja ti ne odgovara, a upoznaješ se s nekim za koga se pitaš gde je bio celog tvog života, situacija uopšte nije jednostavna. Opusti se, druži se i upoznaj nove ljude, slične tebi. I zapamti – ti uvek zaslužuješ najbolje!

7. Moraš da funkcioniš iako si tužna

Možda bi to najviše volela, ali ipak nije moguće da danima ne ustaješ iz kreveta i razmišljaš o bivšem. Odrasla si, moraš na fakultet ili na posao. Nikoga ne zanima što te je udario “voz osećanja”. Srećom, šta se mora nije teško, pa se ipak provlačiš kroz tuš, prevoz i kancelariju uz nekoliko drastičnih oscilacija u raspoloženju, koje uredno kriješ. Ne brini, proći će. Sve prođe.

8. Konačno možeš da budeš sa onim tipom o kome potajno maštaš

Ne moraš od nas da kriješ, znamo da si šmekala druge muškarce, iako si bila zauzeta. Priđi onima koji te interesuju, i koji su te potajno zanimali i tokom veze. Sada si slobodna, i ako se kockice slože kako treba, zabava je zagarantovana.

9. Gledaj serije i uživaj

Imaš puno pravo da gledaš “Seks i grad” i da se poistovećuješ sa famoznom Keri Bredšo. Imaš slobodu da doslovno izgovoriš kako je”on” bio pravi “mister big” iako nije bio crn, biznismen i iz Njujorka, ali je bio baš pravi “mister big”, i to je to! Jer, kako drugačije prevazići čitavu dramu raskida nego kao na filmu i sa stilom!

10. Udovoljavaj sebi

Možda ti je dečko često sugerisao da pereš sudove, da spremaš velike večere, govorio ti je šta ti lepo stoji a šta ne, gde ćeš na letovanje… Ali, vi više niste zajedno. Ako ti odgovara da sediš na terasi u trenerci, piješ vino i jedeš sir, onda to i uradi! Svoj životni prostor preuredi tako da odgovara samo tebi.

Pročitajte pismo jedne žene, koja je smogla snagu i napisala pismo svom nevernom mužu.

Izvor: Cosmopolitan.rs