Za utorak, 8. septembar 2009. godine

BEOGRAD, 8. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama danas najviše pažnje posvećuju ekonomskim temama i primeni novog Zakona o informisanju.

ALO - Pod naslovom "Šovinisti", o hrvatskom lekaru koji nije hteo da leči Srbina. "Srpska deca razbila svetske šampione", o pobedi reprezentacije Srbije u košarci.

BLIC - "Laušević na slobodi ako ga izruče Srbiji" o navodno spornoj presudi Vrhovnog suda Crne Gore. "Opštinama manji budžet ako ne otpuštaju" o nameri Vlade Srbije da smanji broj zaposlenih u lokalnoj upravi.

BORBA - O poruci ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića - "Nesvrstana Srbija na putu u Evropsku uniju, pa da svi zajedno ne priznamo Kosovo". O izjavi ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića u kojojnse porei sa pokojnim premijerom Zoranom Đinđićem - "Dinkić je ono što je nekad bila Mira Marković, njegovo poređenje sa Đinđićem je skandalozno".

VEČERNJE NOVOSTI - "Krov bez kamate" o nameri Vlade Srbije da u oktobru pokrene novi program subvencionisanih stambenih kredita. "Ne pomažu dve plate" o troškovima života. "Lekarke VMA spasle sedam davljenika" o nesreći makedonskog broda "Ilindan" na Ohridskom jezeru.

GLAS JAVNOSTI - O mogućim otpuštanjima - "Više penzionera nego zaposlenih". "Devetoro dece zalud čeka majke", o porodicama poginulih radnika "Prvog partizana".

DANAS - "Oprezno primenjivati Zakon o informisanju", list prenosi izjavu šefa Misije OEBS-a u Srbiji Hansa Ola Urstada. "Medijima od danas prete drastične kazne" o početku primene Zakona o javnom informisanju. "Radni staž samo za odabrane" o povezivanju staža zaposlenima u državnim preduzećima i firmama koje su privatizovane.

KURIR - Pod naslovom "Deca će im biti zbrinuta", o tragediji u Užicu. "Skandal", o hrvatskom lekaru koji je odbio da leči Srbina i o oduzimanju imovine optuženom za najteze zločine u Srbiji Miloradu Ulemeku Legiji - "Ode stan!".

POLITIKA - "Država mora da kaže šta da se radi" intervju episkopa raško-prizrenskog Artemija o problemu isključenja struje srpskim manastirima na Kosovu. "Deficit pokriven i bez dodatnih ušteda" intervju državnog sekretara Ministarstva finansija Vuka Đokovića. "Futoški kupus pred vratima Evropske unije" o interesovanju u svetu za futoški kupus.

PRES - O uhapšenoj kriminalnoj grupi koju je vodio Darko Elez pod naslovom 'Mafijaška lista za odstrel". "Hrvatski lekar odbio da pruži pomoć Srbinu", o događaju u Vrhovinama kod Otočca u Hrvatskoj. "Srbija razbila svetske prvake", o pobedi u košarci.

PRIVREDNI PREGLED - "Duvanska industrija u dimu otkaza", o otpuštanju 306 radnika u niškoj duvanskoj industriji. "Do kraja godine neće biti poskupljenja struje", piše list.

Pogledajte još