JEZIVO: Starca pretukli nasmrt, pa pokušali da obrišu krv sa zidova

Lice mu je bilo neprepoznatljivo od krvi, dahtao je i vrlo teško disao. Zdravko je u pomoć odmah pozvao komšiju. Hitna pomoć je prevezla Josipa u bolnicu gde je iste večeri preminuo. Četiri dana posle, policija je pronašla napadače.

Reč je o dvojici 17-godišnjaka iz tog sela, D. K. i F. S., koji su u noći na utorak provalili u njegovu kuću. Planirali su da ukradu fotografsku opremu, ali ih je Josip iznenadio i uhvatio na delu. Grubo su ga gurnuli na pod i izudarali. Nesretni Josip dobio je frakturu lobanje.

Napadači, od kojih je jedan prvi Josipov komšija, potom su još našli vremena da preture kuću i da ukradu nešto novca. Komšije koji su mu pritekli u pomoć tvrde da je neko pokušao da obriše krv koja je bila po celoj kući.

Policija je prvo pomislila da je reč o nesrećnom slučaju. Tokom istrage pronašli su razbacane stvari po dvorištu i kući, i pokrenuli istragu. Neslužbeno “24sata” saznaje da je jedan od maloletnika tokom ispitivanja priznao što se dogodilo kobne noći.

Josip je u kući živeo sam, nije imao dece i nikad se nije oženio. Bio je dobrog zdravlja, ali je izbegavao društvene događaje. I pre ubistva bio je na meti lopova. Nekoliko puta su mu provaljivali u kuću.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još