Izložba “Kreativnost u Srbiji”

Nije potrebno posebno govoriti o značaju dizajna u XXI veku i potencijalu koji on sa sobom nosi, Dizajn je nešto mnogo više, spada u primenjenu umetnost, može se definisati kao umetničko oblikovanje predmeta koje svakodnevno koristimo: obuću, odeću, nakit, nameštaj... Dakle predstavlja jednu vrstu estetizacije svakodnevice što svakako mora biti stimulativno.

KC Grad je od samih početaka postojanja uočio ovaj potencijal primenjene umetnosti i zato je ona podjednako zastupljena u izlagačkoj delatnosti galerije, kao i likovna. Ovoga puta predstavlja jednu raznoliku selekciju domaćih dizajnera, jedan svojevrsni miks stilova i miks dizajniranih proizvoida. Akcenat je na diverzitetu.

Prodajna izložba se u velikoj meri obraća i posetiocima iz inostranstva, upoznaje ih sa lokanim dizajnerima i nudi opciju da sebi pribave jedinstvani suvenir iz Srbije, bilo to odevni predmet, komad nakita, obuća ili neka sitnica. Naravno sve to važi i za Beograđane, naročito one koji tokom leta svrate do galerije i otkriju nekog dizajnera, za koga do sada nisu čuli.

Postavka će uključiti cipele Milene Hrastnik i Nenada Ćakića, koje su bile vrlo tražene na izložbi These shoes are made for walking, zatim najnoviji nakit Milutina Popovića-MiHo, te Nenada Stojakovića- studio Manufactura, unikatne torbe Fabrik Purse od svile, ali i jedinstvene jakne i kabanice brenda Superheroina.

Prvi put u KC Gradu postavka se obraća i najmlađima koji će moći da odaberu neki odevni predmet brenda GugaDžina, ali i ručno rađenje lutkice Goranke Solovljev i Gordane Rakulj Radovanović u dve potpuno različite tehnike. Od home dizajna izdvajamo zanimljive printove brenda Mooshema, koji se osim na mušemama nalaze i na lampama i keceljama, a odeću i aksesoare prikazaće niz autora

Izložba je prodajnog tipa i sve što vidite na njoj možete i poneti sa sobom.

www.gradbeograd.eu

Pogledajte još