Kako da znate da njegova bivša više nije pretnja?

Ima li išta iritantnije od njegove bivše? Ali, kad prošlost pokuca na vrata i natera nas na razmišljanje, na umu treba imati nekoliko stvari.

1. Odabrao je tebe

Postoji opravdan razlog zašto je ona prošlost, a ti sadašnjost i budućnost. Istina, bio je sa njom pre tebe i bio je zaljubljen u nju, to moraš da prihvatiš i skoncentrišeš se na stvaranje vaših, još boljih uspomena, a ne razmišljaš o njihovim.

2. Ona je krenula dalje

Ako se ona više ne javlja i ne raspituje o njemu, očigledno da se pomirila sa svim. Dodatno ne bi trebala da se brineš ako je u njen život ušao neko nov. Oni su prekinuli, jer su tražili nešto bolje i sada su to našli.

3. Ne spominje je

Jedan od jasnijih znakova kod muškarca da još uvek nije preboleo svoju bivšu, je i taj što je, svesno i/ili nesvesno, spominje u svakodnevnom razgovoru. Ako si već skoro zaboravila kako se ona zove, nema razloga za brigu.

4. Ne upoređuje te sa njom

Ako tu i tamo, pričajući o prošlosti, on ipak spomene njeno ime, jako je bitno da te ne upoređuje s njom. Isto tako je važno i da se ti ne upoređuješ s njom. Potpuno je prirodno osećati se takmičarski raspoloženom u odnosu na bivšu, ali nema nikakvog smisla dokazivati mu da si ti bolja. Tebe je izabrao upravo zato - jer nisi kao ona, a to je tvoja pobeda.

Izvor: Index

Pogledajte još