Arapi hvale Srbiju: Dogovor o zajmu ojačaće veze dve zemlje

U saopštenju se kaže da je sporazum o pozajmici potpisan nakon posete PPV Aleksandra Vučića, i dodaje se da će dogovor o zajmu doprineti "jačanju saradnje, odnosa i veza između UAE i Republike Srbije, ojačati veze dveju zemalja i ohrabriti privatni i javni sektor u UEA da traži mogućnosti za investiranje u Srbiji".

Hamad Al Hur Al Suvadi, šef ministarstva finansija UEA, koji je u Abu Dabiju sporazum potpisao sa srpskim ministrom privrede Lazarom Krstićem, izjavio je: "Odnosi UEA i Srbije u različitim sektorima nastavljaju da rastu, pri čemu ovaj sporazum odražava napore dveju zemalja da dalje razvijaju uzajamnu saradnju i bilateralne odnose. On će takođe podržati i cilj zajedničkih projekata dveju zemalja".

Srbija je, kako kazu, potpisala sporazume o saradnji i sa određenim brojem kompanija iz UAE, među kojima su "Mubadala" poluprovodnici, kao i preduzeća iz domena obnovljivih izvora energije, telekoma i porizvodnje avio-delova.

U saopštenju se kaže i da Srbija ima strateški položaj u Evropi, i veliki potencijal u oblasti industrije, turizma, poljoprivrede i proizvodnje, kao i konkurentnu izvoznu politiku i sporazume sa EU i Rusijom, te da nudi mogućnosti za investiranje u oblastima kao što su tehnologija, poljoprivreda i organski uzgoj hrane, i građevinarstvo.

Izvor: Blic

Pogledajte još