Heroj: Petnaestogodišnjak spasao oca i sina iz Morave

Ognjen kaže da je sinoć šetao gradskom plažom kada je čuo da neko doziva u pomoć, a nakon toga je video uplašenu ženu kako viče i gleda u vodu.

"Kada sam se približio ugledao sam u vodi dečka, čije je telo vir čas gutao, pa izbacivao na površinu, i delovalo je da je bez svesti", kazao je Ognjen.

U međuvremenu se pojavio i otac tog mladića, koji je bez razmišljanja skočio u ledenu Moravu da spase sina, ali reka je povukla i njega, pa je i on počeo da se davi, ispričao je Ognjen.

"Odmah sam skočio u vodu, jer poznajem 'jezičke' Morave. Pokušao sam prvo da im pružim granu da se uhvate, ali je bila kratka, pa sam ušao u vir", priča on.

Uhvatio je, kaže, mladića za kosu, a njegovog oca za majicu i uspeo je da ih odvuče do tri metra od obale. U međuvremenu je jedan momak skočio da mu pomogne, a Ognjen navodi da nije bilo njega, možda bi se sva trojica udavili.

Ognjenova majka, Sanja Perovanović, kaže da je ponosna na postupak sina, koji je spasao dva života, i dodaje da nije iznenađena, jer je Ognjen kajakaš i dobar plivač.

"Sinoć me je pozvao telefonom i rekao da se ne oseća dobro, što je očigledno bila posledica stresa. Mislila sam da se povredio na treningu ili da je to posledica nekog nesrećnog slučaja. Potom su mi javili da je on dobro, ali da je potresen, i da je spasao jednog momka od davljenja”", izjavila je Sanja

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.