Peščanik: Doktorat Siniše Malog jedan od najgorih plagijata

Autor analize doktor Raša Karapandža navodi da je doktorska teza Siniše Malog pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije" koja je odbranjena 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, jedan od najgorih plagijata, jer je, kako se navodi, na više od jedne trećine strana Mali prepisao čak 33% ili više teksta.

Između ostalog se navodi da je Siniša Mali plagirao radove profesora Beogradskog univerziteta Borisa Begovića, Boška Živkovića i Boška Mijatovića koje je objavio Centar za liberalno-demokratske studije.

Dodaje se i da su delovi teze navodno kopirani iz Vikipedije ili bukvalno prevedeni sa engleskog, iz doktorske disertacije čija je tema privatizacija u Eritreji.

Doktorski rad je analizirao doktor Raša Karapandža, profesor finansija na EBS Business School koji je pozvao Sinišu Malog da podnese ostavku na funkciju gradonačelnika Beograda, a Univerzitet u Beogradu da mu oduzme titulu.

Rad Siniše Malog, poslednji je u nizu osporenih doktorskih radova političara.

Sve je krenulo početkom jula kada je grupa naših naučnika koji rade na univerzitetima u Britaniji osporila doktorsku tezu ministra policije Nebojše Stefanovića da je njegov rad odbranjen na Megatrend univerzitetu plagijat.

Zatim je osporen i doktorat Miće Jovanovića, tada još rektora Megatrenda koji je posle 10-tak dana burne polemike u javnosti dao ostavku na mesto prvog čoveka Megatrenda.

U subotu je objavljeno da je i doktorski rad Aleksandra Šapića, funkcionera DS-a i predsednika Opštine Novi Beograd, odbranjen na Univerzitetu Union plagijat.

Izvor: Radio 021

Pogledajte još