Dve godine držali devojčicu u lancima kao jemstvo za dug

Policajci su bili šokirani kada su u selu blizu Kemarka Pumina zatekli napušteno dete sa lancem oko noge.

Istragom je utvrđeno da je devojčica čitave dve godine sedela na prljavom podu kolibe, svakog dana od sedam do 11 sati ujutru i od jedan do pet po podne. Za to vreme nije dobijala ni hranu ni vodu, a bila je toliko žedna da je morala da pije sopstveni urin.

Policija je prvobitno donela odluku da oduzme dete od majke zbog zlostavljanja, ali su se predomislili videvši da jedva spaja kraj s krajem i da nije imala mnogo izbora.

Majka je od poznanice pozajmila novac i odvela ćerku u njenu kuću, kao garanciju da će uzetu sumu ubrzo vratiti. Međutim, nikako nije uspevala da isplati dug, pa je devojčica ostala u rukama žene koju nije ni poznavala.

Ona nije mogla da se brine o njoj, pa je odlučila da je vezuje svakog jutra pre odlaska na posao, kako ne bi pobegla i vratila se kući.

"Žena kod koje je devojčica boravila rekla nam je da ju je vezivala za stub kako se ne bi isprljala ili izgubila u šumi", kaže Srej Tač, šef u lokalnoj policijskoj stanici.

Policiju je pozvao šezdesetogodišnji stanovnik sela koji je primetio da se nešto čudno dešava u njegovom komšiluku.

"Kada sam ugledao devojčicu, bilo mi je veoma žao. Smatram da deca zaslužuju ljubav i negu. Ne treba da budu vezana kao psi. Ne razumem zašto niko nije pozvao policiju, ali ja sam morao to da uradim"
, kaže Keo Čon.

Uprkos strahotama koje je devojčica preživela, njena majka kaže da i dalje ne može da je prihvati zbog besparice.

"Mnogo je volim, ali nemam kome da je ostavim dok sam na poslu", rekla je majka.

Pre nekoliko dana u indijskom gradu Mumbaju zabeležen je sličan slučaj zlostavljanja dece. Starija žena je vezivala svog devetogodišnjeg unuka sa oštećenim sluhom za stub na autobuskoj stanici, dok je prodavala cveće na ulici.

"Šta drugo mogu da radim? Ne mogu da ostanem kod kuće i brinem o njemu jer moram da zarađujem", ponovila je dečakova baka reči majke zlostavljane Kambodžanke.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.