PROGOVORIO: Neverovatan odgovor advokata kome je ginekolog otvorio bolovanje!

Simptomi
Uvećanje jednog testisa, praćeno bolom, povišenom telesnom temperaturom većom od 38 stepeni, zategnutom i crvenom kožom iznad promene predstavlja upalu testisa. Može da se javi u svakom uzrasnom dobu, ali je nešto češća dok je muškarac seksualno aktivan.
Uzrok infekcije može da bude veliki broj različitih bakterija i virusa. Može da bude posledica gonoreje ili hlamidije. Kao i sva upalna oboljenja, može biti primarno kada neki od navedenih uzroka prodre najpre u pasemnik (epididim), a potom se infekcija proširi i na testise.

- Od doktora Jovanovića sam dobio potvrdu da sam privremeno sprečen za rad, pa nisam mogao da prisustvujem zakazanom suđenju. I ranije sam se lečio kod Jovanovića zbog problema s genitalnim organima. On je za te bolesti stručan. Sve je legalno, a da li je stvarno tako, utvrdiće nadležni organi - kaže advokat Leković, kome je ginekolog napisao potvrdu da ima upalu testisa.

Rad ginekologa i advokata sada proverava jagodinska policija, a Privredni sud u Kragujevcu sudiju Vukicu Dobrivojević, koja je prihvatila neverovatno opravdanje.
Kako je juče izjavio za „Blic“ predsednik Privrednog suda Branislav Jovanović, „sporni predmet nije okončan, a naredno ročište je zakazano za 26. avgust“.

- Na ročište 18. februara advokat Leković, zastupnik prodavnice „Sting“, koju je tužila vlasnica jorgandžijske radnje Sanja Vasić iz Jagodine, nije došao. Pošto je reč o sporu male vrednosti, a advokat se nije pojavio na sudu, automatski bi Sanja Vasić dobila spor. Advokat je, međutim, posle toga doneo sudu potvrdu da je tog dana zbog zdravstvenih problema bio sprečen da dođe na ročište. Da bi se utvrdila verodostojnost potvrde, sudija je zakazala dva ročišta, na koja advokat ponovo nije došao jer nije bio uredno pozvan. Došao je tek 5. juna i tada je ročište održano - kaže Jovanović.

Urolog: Bolest nije za ginekologa
Urolog prof. dr Cane Tulić iz Kliničkog centra Srbije objašnjava da je za bolesti genitalnih organa kod muškaraca isključivo nadležan specijalista urolog.

- Nije logično da ginekolog otvara bolovanje muškarcu zbog urološke bolesti. Upalu testisa leči urolog - ističe prof. dr Tulić.

Predsednik suda dodaje da je sudija od Doma zdravlja u Rekovcu dobila izveštaj.
- U izveštaju piše da je Leković uveden u protokol prolaznih pacijenata Službe za zaštitu zdravlja žena - dodaje Jovanović i podvlači da će sud raditi svoj posao.

Može lek, ali samo za lečenje steriliteta
Ginekolog prof. dr Neđo Čutura podvlači da muškarce ne može da leči ginekolog. Ali tvrdi da kod samo jedne okolnosti ginekolog može da učestvuje u lečenju muškarca.
- Muškarcima možemo da prepišemo neki lek, i to samo ukoliko se radi o bračnim supružnicima koji se leče od steriliteta. Ako je kod muškarca loš spemogram ili spermokultura, da ne bi sada odlazili ponovo kod urologa, ginekolog može da prepiše terapiju - objašnjava prof. dr Čutura.

Izvor: Blic

Pogledajte još