Kolonija

Po prvi put u Beogradu, svoj veliki koncert imace hrvatski bend i dens atrakcija "Colonia". Ovaj energični muzičko-plesni spektakl, u organizaciji "Blue Sounda", zakazan je za 8. oktobar 2009. godine u Sava centru.

Tom prilikom publika će se podsetiti starih proverenih hitova ovog popularnog benda kao sto su "Sve oko mene je grijeh", "Za tvoje snene oči", "Ti da bu di bu da" i mnogi drugi. Ali, posetioci koncerta imaće prilke i premijerno da čuju dve poptuno nove numere koje se pre beogradskog koncerta nigde neće izvoditi.

- U novembru izlazi reizdanje, koje će biti presek prva tri albuma koja smo izdali, ali u nekom novom sadašnjem viđenju tih pesama, u drugim, modernijim aranžmanima. Upravo nešto od toga ćemo i pevati u Beogradu, dok novi album planiramo na proleće 2010. godine - otkrila nam je Indira, pevačica grupe "Colonia".

Da li vam je ovo prva poseta Beogradu?
- Bili smo već dva puta ovde, gostovali na nekim televizijama. Žao mi je što nikad nemam vremena da prošetam gradom i izađem u vaš poznato dobar noćni život. Uvek se sve svodi na aerodrome, hotel, intervjue i spavanje. Hedonista sam, uživam u hrani i planiram da ovoga puta posetim neke poznate kafane, sa tradicionalnom srpskom kuhinjom.

Kako se vasa pesma "Pod sretnom zvijezdom", našla kao himna hrvatskog "Big Brothera"?
- Da, mi smo radili četiri himne za taj serijal. Bilo je poziva i za moje učešce, ali ko bi mene izdržao mesec dana. Ja bih još i ušla ali me momci iz benda nisu pustili, jer imamo unapred zakazane nastupe, a oni ne mogu bez mene.

Kako bi se snasla u šou-programu "Farma"?
- Moram priznati da sam ja kao mala da bih zaradila za letovanje, brala kukuruze, a ni muža krava mi nije strana, snašla bih se ja bilo gdje i u bilo kojim uslovima.

Da li je tačno da ste napali Lepu Brenu pred njen koncert u Zagrebu?
- Nisam nikog napala, zašto bih to radila, to su sve gluposti koje plasiraju tamo neki. Ja se sećam Brene, još kad sam bila mala, ona je heroina i legenda. Ja njen CD slušam u automobilu, divim joj se, ali moram priznati da nisam bila na njenom koncertu u Zagrebu.

Koga biste od srpskih pevača voleli da vidite i čujete u Hrvatskoj?
- Dolazak Lepe Brene mi je bio super. Mada moram priznati da sam nedavno sa prijateljima izašla u jedan klub gde je pevala Seka Aleksić. Ostala sam kratko jer je bilo prevruće, ali vidim da ljudi tamo sve više vole da čuju pevače narodne muzike. Veseli me informacija što će Halid Bešlić održati koncert u našoj Areni.

(old_image) Često pevate u kampanjama političkih stranaka?
- Nisam član nijedne stranke, ali ko god nas pozove i plati, mi pevamo. Pevamo samo za stranke u Hrvatskoj i nama to naša država ne zamera. Verovatno bi bilo napada na nas kada bi pevali u Beogradu, Sloveniji ili Makedoniji.

"Kolonija" je jedna od najpopularnijih grupa u Hrvatskoj, osnovana je 1996. godine u Vinkovcima. Ime su dobili po nazivu grada Vinkovci, koji se na latinskom zove Colonia Aurelia Cibalae. Njihov prvi singl bio je "Nek vatre gore sve". Posle toga sledi singl "Sve oko mene je greh", koji je dospeo na sve nacionalne top-liste i postao veliki hit.

"Pod sretnom zvezdom" je njihov deveti album. Do sada su izdali i dva izdanja "best off".

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još