Nezavisna komisija sa drugog univerziteta proveriće doktorat Siniše Malog?

Kako list saznaje, nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka će na sednici 18. jula razmatrati izveštaje profesora Ondreja Jaška, koji je bio mentor gradonačelniku tokom izrade doktorata.

Dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milan Martić izjavio je juče da je naložio profesoru Ondreju Jaškovuda ispita ima li delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koji su plagirani.

Na sajtu Peščanika objavljen je tekst "Velike tajne Malog majstora - Ili kako je Siniša Mali ukrao doktorat", u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada gradonačelnika Beograda, odbranjenog na FON-u, plagirano.

Martić je kazao da je doktorska disertacija Malog odbijena na Ekonomskom fakultetu, nakon čega je on prijavio rad na FON-u.

On je naveo da se 50 odsto tog doktorata razlikuje od onoga prijavljenog na Ekonomskom fakultetu, odnosno da je dodat deo koji se tiče organizacije.

"Naložio sam Ondreju Jaškovu, koji je bio mentor Siniši Malom, da ispita da li ima delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koju su plagirani. On je rekao da je rad dobar i da je na osnovu tog doktorata objavljen rad u međunarodnom časopisu",
naveo je Martić.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširović objasnio je za Radio-televiziju Srbije da će, ukoliko bude potrebno, Univerzitet formirati nezavisnu ekspertsku komisiju koja nije sa tog univerziteta.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na FON-u, a članovi komisije bili su vanredni profesor FON-a Slađana Barjaktarević Rakočević i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.