VUČIĆ: Reformisanje Balkana gore je od pakla! (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu američkoj TV mreži Si-En-Bi-Si da je reformisanje Balkana “gore do pakla”.

Vučić je Si-En-bi-Siju rekao da su pokušaji da se na Balkanu uvedu reformske mere kako bi se povećala kompetitivnost “gore od pakla”, jer su neophodne reforme odlagane toliko dugo da se čini da su u pitanju vekovi.

Vučić je upravo nedostatak kompetitivnosti video kao najveći problem Srbije, i to u vreme dok zemlja vodi pregovore o članstvu u Evropskoj uniji i dok se donose novi zakoni o privatizaciji, stečaju i građevinskim dozvolama, kako bi se oživela posustala ekonomija.

- To nije laka situacija. Reforme smo odlagali usudio bih se da kažem vekovima, iako su u pitanu decenije – rekao je Vučić

Prema njegovim rečima, Srbija sada mora da uradi sve što može da bi stvorila bolje poslovne okolnosti.

- Kada god pokušavate da sprovedete bilo kakve reforme, bez obzira da li se to odnosi na Srbiju, Hrvatsku ili Bosnu, to će biti gore od pakla. To je veoma teško, naravno, ali ja sam tome apsolutno posvećen i odlučan i nemam nikakvu dilemu da ćemo biti veoma uspešni – rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija ne može da očekuje da će sve biti završeno uz pomoć Evropske unije.

- Mi moramo da se borimo sa veoma važnim problemima, jer imamo jedan od najvećih fiskalnih deficita u Evropi. To znači da ćemo morati da preduzmemo mere štednje koje će biti veoma teške za naš narodm, ali, da, mi smo odlučni da to uradimo, jer želimo da budemo deo EU kao zdrava zemlja, koja će imati zdravu ekonomiju. Mi ne očekujemo da neko drugi reši naše probleme – rekao je Vučić.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još