SEKSUALNA SOBA: Došao kraj Legijinom samovanju?

Milorad Ulemek Legija, koji u zloglasnom “Alkatrazu” u Zabeli izdržava 40 godina robije zbog ubistva premijera Zorana Đnđića i drugih zločina, trebalo bi danas da sazna da li će posle višegodišnje samice moći da dobije malo “labaviji” tretman.

Ukoliko bude prebačen u “redovni” zatvor steći će konačno pravo i na “ljubavnu sobu”, kontakte sa porodicom bez nadzora, ali i brojne druge privilegije, koje su mu do sad bile uskraćene. Odluku o Legijinom eventualnom premeštaju doneće predsednik Višeg suda u Beogradu, Aleksandar Stepanović.

Kako prenosi “Informer”, odgovor će najverovatnije biti pozitivan, što bi mogla i da bude svojevrsna nagrada Legiji zbog saradnje sa Tužilaštvom u slučaju “Ćuruvija“, ali i primernog vladanja.

- Viši sud mora da preispita dalju opravdanost samice u Alkatrazu, u kojoj se Legija nalazi pune četiri godine i odluči o eventualnom prebacivanju na blaži režim. Po svemu sudeći i po slovu zakona, tako će i biti, jer za ove četiri godine nije napravio nijedan incident. Ostatak kazne do 2044. najverovatnije bi mogao da provede u Sedmom paviljonu “Zabele”. Ipak, nisu tačne spekulacije da je u pitanju nagrada za saradnju u slučaju “Ćuruvija”, već je ovo redovna procedura – kaže izvor iz Ministarstva pravde.

Prvi zahtev Ulemeka koji je podneo u julu 2012. godine odbijen je uz obrazloženje da se još nisu stekli uslovi za to. Ipak, prema Zakonu o izvršenju kazne za krivična dela organizovanog kriminala, na svake dve godine osuđenik stiče pravo da traži premeštaj u drugu kaznionicu. Taj rok Legiji ističe upravo danas.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još