Nisam umešan u ubistvo Pukanića

BEOGRAD, 8. septembra 2009. (Beta) - Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, izjavio je u utorak da nije umešan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića i da vlast u Srbiji ne s provodi istragu protiv njega, nego čeka da ga izruči Hrvatskoj.

"Predložio sam 70 svedoka iz vrha politike, policije i vojske iz Bugarske, Nemačke, Amerike i Holandije. Oni znaju da nisam ubio Pukanića, ali sud ne sme da ih pozove", rekao je Jocić pred Okružnim sudom u Beogradu na suđenju na kojem je optužen za podstrekavanje na ubistvo Gorana Marjanovića, 1995. godine.

Sudija Mirjana Popović upozorila je Jocića da ne koristi suđenje za svoju promociju u drugom predmetu, ali je on nastavio tvrdnjom da su ta dva predmeta povezana jer, po njegovom mišljenju, tužilaštvo i policija Srbije pokušavaju da ga zadrže u zatvoru "ubrzavanjem" predmeta za podstrekavanje na ubistvo Marjanovića.

"Srpski organi čekaju izmenu međudržavnog sporazuma Srbije i Hrvatske kako bi mogli da me izruče Hrvatskoj, gde bih bio trofej hrvatskih vlasti, kojima je u interesu da se nikada ne sazna ko je ubio Pukanića", rekao je Jocić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.