ODBILA RUŽE: Uvređena novinarka nije prihvatila Ilićevo izvinjenje!

Ni buket 101 ruže nije uspeo da ispegla uvrede koje je Velimir Ilić uputio novinarki Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Milici Šarić koja je buket, posle konsultacija sa kolegama, ekspresno vratila Iliću.

- Čim je pošiljka stigla, napisali smo pismo u kojem se zahvaljujemo na izvinjenju i ističemo da ne možemo da prihvatimo poklon. Ruže smo prinuđeni da vratimo, jer kao novinari ne smemo primati poklone bilo koje vrste – izjavila je novinarka, a prenose “Naše novine”.

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić uputio je i javno izvinjenje novinarki Šarić navodeći da nije postojala nikakva namera da je lično uvredi.

Ilić je tada rekao novinarki: “Samo vi bazu radite, baza je vrlo bitna. Kako vas nije sramota, bedo jedna, vi novinar neki”. On je joj je rekao i da ga pita gluposti i dodao “da li ste normalni, majke vam, kad me pitate takvu stvar”.

- Počela sam razgovor tako što sam se pristojno predstavila, pitala ga da odvoji nekoliko minuta da odgovori na moja pitanja. Međutim, on je bio zgrožen što ga pitam za incident od pre 10 godina, ali se ipak sećao događaja, pa čak i detalja. Vređao me tokom čitavog razgovora. Nastavila sam sa intervjuom jer mi je bilo bitno da dobijem njegov komentar. Mislim da sam se ponela vrlo profesionalno, što ne mogu reći za ministra – zaključuje Šarićeva.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još