Radomir Antić: Ovo je više od igre

Poslednji sati pred utakmicu sa Francuskom ističu, a selektor našeg tima, Radomir Antić, potpuno smireno privodi kraju poslednje akcije planirane za proces priprema. Najveće zadovoljstvo proizilazi iz činjenice da nema povređenih igrača:

- Zadovoljstvo je što raspolažem sa svim igračima, što znači da nemamo nikakvih problema fizičke prirode. Igrači ne znaju tim koji će izaći, možda samo mogu da naslute. Hoću da svako ode u krevet sa željom da bude deo te ekipe. Ja sam lično zadovoljan, pošto sam uradio sve što sam planirao i privilegovan sam što sam deo jednog tako istorijskog meča. Za mene je ovo više od igre i očekujem da će se u ovoj utakmici prepoznati da imamo momke u koje treba verovati.

Šta može da bude ključna stvar?
- Imamo velikog protivnika, sa velikom reputacijom, koga ćemo dočekati na pravi način. Način igre koji smo prikazali do sada daje nam mogućnost da u utakmici sa Francuzima ostvarimo naš san. Kada sam postao selektor imao sam neke želje. Skromno sam izjavio da je jedna od njih da napunimo "Marakanu". To se ispunilo. Takođe sam rekao da se u Južnu Afriku ide iz Beograda. Sada smo u situaciji da i to ostvarimo. Imam veliko poštovanje prema svetskim prvacima, ali isto tako verujem i u nas.

Na poslednjoj konferenciji selektora Antića među novinarima su se našli i strani dopisnici. Njih je naviše interesovao komentar našeg stručnjaka kakvu taktiku je spremio:
- Ne bih voleo da takvim izjavama protivniku dajem prednost, bio je kratak Radomir Antić.

Sa kojim trenutkom Vaše karijere biste uporedili ovu situaciju u kojoj se nalazimo?
- Ne volim poređenja i ostaću dosledan tome.

Francuske novinare je zanimalo kakvu atmosferu mogu da očekuju na "Marakani":
- Siguran sam da će biti maksimalno pozitivna, a da će navijači biti na strani našeg tima. Verujem i da će igrači uspeti da podršku koja im se pruži reflektuju i na terenu.

Naš tim na tabeli trenutno ima 18 bodova, a Francuska 14. Do sada, u duelima sa Francuzima pobedili smo 10 puta, a isto toliko puta i gubili. Nerešeno je bilo u 7 mečeva, a gol razlika je na njihovoj strani, 40:43.

Najveći broj utakmica igran je u Parizu (14 od 27), a Beograd je Francuze ugostio 5 puta do sada. 

Zanimljivo je da „trikolori“ nikada do sada nisu trijumfovali u našem glavnom gradu. Neka tako i ostane! 

Katarina Stojković

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.