BEZOBRAZNO SKUPI: Ni Evropljani ne kupuju garderobu u Srbiji zbog previsokih cena

Garderoba u Srbiji toliko je skupa da bi se mnogi Evropljani dobro porazmislili kod kupovine odeće i obuće u našoj zemlji.

Cene garderobe u Srbiji maltene su jednake kao u Sloveniji, a jeftinije su nego u Nemačkoj za samo 4,3%, iako su plate u Nemačkoj veće više nego 5 puta u odnosu na srpske.

Turska je najjeftinija kada je garderoba u pitanju, a niže cene od Srbije imaju još Španija, Kipar, Poljska,Češka, Malta, Grčka, Portugalija, kao i Austrija, Irska i Ujedinjeno Kraljevstvo, čije plate možemo samo da sanjamo!

Garderoba je jeftinija i u svim zemljama sa kojima se graničimo, u Crnoj Gori za samo 1,5%, u Hrvatskoj za 4,1%, u BiH za 5,5%, u Rumuniji za 11,5%, u Bugarskoj za 15,9%, u Makedoniji za 21,2%, u Mađarskoj za 23,6%, a u Albaniji za 29,8%, pokazuju podaci Eurostata.

Ispada da je Srbija “zlatno ostrvo” za trgovce garderobom, i to u moru zemalja istočne Evrope gde moraju da prodaju robu po znatno nižim cenama. Da stvar bude gora, u evropskim zemljama česte su velike rasprodaje i tada su stvari jeftinije i do 70%, što se u Srbiji retko dešava.

Garderoba je najskuplja u Norveškoj, Islandu, Švedskoj i Danskoj, pa u Švajcarskoj i Finskoj, dok sve ostale visokorazvijene zemlje imaju slične cene garderobe kao i Srbija.
Izvor: Telegraf

Pogledajte još