Dragan Đurić na slobodi, direktori u pritvoru

Đurić, Trišić i Divljak uhapšeni su juče, a zatim saslušani u Tužlaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da su malverzacijama prilikom prodaje đubriva oštetetili pančevačku "Azotaru" za 7,5 miliona evra.

Kako je juče saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, Uprava kriminalističke policije je podnela tom Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv sedam osoba zbog sumnje da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u pančevačkoj "Azotari" od 2009. do 2012. privrednim društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva „Staša", „Akter" „1.oktobar", „Gradska pekara" i Vetarinarski zavod Zemun pribavili protivpravnu imovinsku korist od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra.

Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima Radosavu Vujačiću, bivšem predsedniku UO HIP „Azotara" Pančevo i Mihajlu Grujiću, zameniku generalnog direktora HIP „Azotara" Pančevo već primenjene mere za obezbeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih već vodi takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u HIP „Azotari".

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.